Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, Çaycuma Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin TBMM ziyaretinde neden sadece AKP milletvekiline gittiklerini sordu. Yetkililere soru yönelten Akyol, “Meclis Başkanlığı, Bakanlık gibi vasıfları bulunmayan ve yalnızca AKP Zonguldak Milletvekili, siyasetçi, kimliğiyle bilinen Faruk Çaturoğlu’nu öğrencilerin ziyaret ettirilmesi etik midir?.” dedi.

Akyol,  “Öğrencilere neden sadece AKP milletvekilli ziyaret ettirilmiştir? Bu bilinçli bir tercih midir?” başlıklı açıklamasında şöyle dedi:

“Kimi basın yayın organlarında 7 Kasım 2017 Salı günü Zonguldak Çaycuma Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin okul müdür yardımcısı Mehmet Kocaarslan ve öğretmenleri ile birlikte Ankara’ya düzenledikleri gezi programı çerçevesinde AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nu da ziyaret ettikleri haberi yer almıştır.

08/6/2017 tarihli ve 30090 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde okul gezileri için yapılacak Gezi Planında “Gezi yeri, gezinin amacı, takip edilecek yol, gezi için öğrencilere verilecek inceleme-araştırma görevi” gibi bölümlere yer verilmiştir.



İlgili ve yetkili makamlara soruyoruz:

1-) Zonguldak Çaycuma Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Ankara gezisi için yapılan ve ilgili makamlarca da onaylanan gezi planında, AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun da ziyaret edileceği belirtilmiş midir? Ziyaret edileceği belirtilmişse ziyaretin hangi amaç doğrultusunda yapılacağına yer verilmiş midir?

2-) Zonguldak ilinde iktidar partisi AKP’nin 3, ana muhalefet partisi CHP’nin ise 2 milletvekili bulunmaktadır. Faruk Çaturoğlu dışındaki diğer Zonguldak Milletvekilleri ziyaret programına alınmış mıdır? Alınmamışsa neden alınmamıştır?

3-) Meclis Başkanlığı, Bakanlık gibi vasıfları bulunmayan ve yalnızca AKP Zonguldak Milletvekili, siyasetçi, kimliğiyle bilinen Faruk Çaturoğlu’nu öğrencilerin ziyaret ettirilmesi etik midir?

4-) Öğrencilere neden sadece AKP milletvekilli ziyaret ettirilmiştir? Bu bilinçli bir tercih midir?”