Alaplı Yeşilyurt Köyünde düzenlenen cami açılışında bir imam,7 bin liraya yapıştırılan morg ünitesinde ölü taklidi yaptı.

 

Alaplı'da hayırseverlerin yardımlarıyla yaptırılan Yeşilyurt Köyü Camisi düzenlenen törenle ibadete açıldı. Törende konuşan Yeşilyurt Köyü Cami Derneği Başkanı Eyüp Uçar,2009 yılında çalışmalarına başlanan Cami inşaatı 4 yılda tamamlandığını söyledi.

Caminin bir bölümüne Gasilhane ve Klimalı Morg ünitesi yaptırdıklarını kaydeden Uçar, şöyle dedi: “Cami inşaatı 2009 yılında hayırseverlerin yardımlarıyla 2013 yılında tamamlandı. Caminin yapımına 70 Bin TL’ye yakın para harcadık. Köyümüzde cenazelerimizi koyacağımız bir bölüm olmadığı için yeni caminin bir bölüme gasilhane ve klimalı morg yaptırdık. Yapımında emeği gecen hayırseverlere teşekkür ediyoruz”

 

2 YILDA 4 CAMİ TEMELİ ATILDI

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç’da, Alaplı İlçesi hayırda yarıştığını söyledi. İlçede yapılan camilere ellerinden geldiği kadarıyla destek vermeye çalıştıklarını ifade eden Malğaç, “Alaplı’da göreve başlayalı 2 yıl oldu.2 yılda 4 cami açılışı 4’de cami temeli attık. Alaplı’da Allahın evlerine karşı gösterilen hassasiyet ve duyarlılık bizleri mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Camilerimize elimizden geldiği kadarıyla destek vermeyi devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından cami, gasilhane ve klimalı mort ünitesini açılışı yapıldı. Açılış sırasında bir imam klimalı morgda ölü taklidi yaptı.