Kdz.Ereğli'ye bağlı İstasyon Caddesi üzerinde bulunan İstasyon Camisi İmamı Nihat Kapan ile Cami için yardım toplama komisyonunda olduğu belirtilen 63 yaşındaki Hüsnü Ölçek arasında Cuma namazı sonrası başlayan tartışma kavga ile sonuçlandı. Alınan bilgilere göre Cuma namazı sırasında cami içerisinde 3 kişilik yardım komitesi tarafından para toplandı.
Namazın ardından caminin imamı Nihat Kapan ile yardım toplama komitesi arasında yeralan Hüsnü Ölçek arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Vücudunun çeşitli yerlerine darbeler alan Hüsnü Ölçek Kdz.Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Başına ağır darbe aldığı belirtilen ve dikiş atılan Ölçek yaklaşık 2.5 saat hastanede müşahade altında kaldı. Tarafların birbirlerinden şikayetçi olması üzerine ise olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

"ÜZERİME SANDALYE İLE SALDIRDI"

Cami imamı Nihat Kapan meydana gelen olay ile ilgili ise şu bilgileri verdi: Cuma namazı sırasında Kur'an kursları için 2 kişilik komisyon tarafından yardım için para toplandı. Namazın ardından bu paraları tutanak ile teslimini yapacağımız sırada söz konusu kişi geldi ve bu paraların müftülüğe verilmesine karşı çıktı. Bizde resmi izin var müftü bey konuyu anlattı, Kaymakamlığın emri ile parayı tutanak yapıp teslim edeceğiz diyence tartışma buradan başladı. Ardından üzerime yürüdü diğer komitedeki arkadaşlarımız bu kişiyi cami dışına çıkardılar. Anlattılar, izah ettiler, komiteden çıkarılmış bir insan, sonra geldi benim üzerime sandalye ile vurdu bu sırada elimden ve parmağımdan yaralandı. Ardından da itiş kakış yaşandı, olay bundan ibarettir. Kamuoyunun bilgisine sunarım.