Diyanet-Sen Devrek Şubesi'ne bağlı 40 imam, okudukları Hatm-i Şerif'in duasını Çanakkale şehitlerinin huzurunda yaptı.
Diyanet-Sen Devrek Şubesi'nin düzenlediği Çanakkale gezisine İstanbul Eyüp Sultan'dan başlayan imamlar, buradan Ayasofya'ya oradan da Topkapı'ya geçerek Osmanlı'nın İstanbul'da bıraktığı nadide eserleri gezdi. Çanakkale'de şehitlik mertebesine ulaşan vatan evlatlarının ne kadar güç ortamlarda savaştıklarını bizzat yerinde gören Devrekli imamlar, "Buraya gelerek vatan millet ve bayrak sevgimiz bir kat daha arttı, artık cemaatimize bizzat yaşadığımız bu ortamı daha iyi anlatabiliriz" dediler.
Diyanet-Sen Devrek Şube Başkanı Muharrem Yaprak önderliğinde gerçekleştirilen gezide imamlar, Gelibolu ve Eceabat'ta bulunan şehitlikleri ziyaret etti, Seyit Onbaşı Anıtı ve Şehitlik Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Yaprak, geziyle ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı;
"Bizlere bu vatanı emanet eden şahitlerimizin hangi şartlar altında düşmanla karşılaştığını bizzat yerinde görme imkânı elde etmiş olduk. Bu aziz mekâna giderken yolculuğumuz esnasında imam arkadaşlarımıza Kur'an-ı Kerim cüzleri dağıttık ve hatim indirdik. Yolculuğumuz bittiğinde de şehitlikte, indirdiğimiz Hatm-i Şerif'in duasını yaptık."