Alaplı Müftülüğü tarafından camilere yeni atanan imam-hatiplere yönelik cenaze yıkama ve kefenleme eğitimi verildi.
Alaplı Hükümet Konağı toplantı salonunda 11 din görevlisinin katıldığı eğitimde imamlar ilk defa cenaze yıkama ve kefenleme eğitimi aldı.
Alaplı Ahiler Köyü imam-hatibi Hakan Dervişoğlu tarafından verilen eğitimde gönüllü din görevlisi kefen giydi.
Dervişoğlu, yeni din görevlilerine, ölüm ve hayat, abdest ve gusül, şehitlik ve şehit cenazesi, cenazenin yıkanması, kefen ve kefenleme, cenaze namazı ve duaları, taşıma ve defin hakkında bilgiler verildi. Cenazenin yıkandıktan sonra gül suyu dökülmesi gerektiğini belirten Dervişoğlu, “Köylerde cenazenin mutlaka gasil hanelerde yıkanması gerekiyor. Gasil hane yoksa mutlaka muhtarlar aracılığı ile gasil hane yaptırın. Cenaze yıkanırken orijinalini bozmayın, sacları uzunsa kesmeye çalışmayın, sünnet olmamışsa sünnet etmeye çalışmayın cenazesinin orijinali neyse öyle yıkanır. Cenaze yıkandıktan ve kefenlendikten sonra mutlaka gül suyu dökün böylelikle cenaze daha güzel kokar” dedi.
Alaplı İlçe Müftüsü Hüseyin Baş ise, “Alaplı’daki camilerimize yeni atanan din görevlilerimize yönelik verilen eğitimlerin sonuncusu olan cenaze yıkama ve kefenleme eğitimi sona erdi. Yeni atanan din görevlilere verilen eğitimler oldukça faydalı oldu. Bir takım sıkıntılar illaki başlarda olur ancak bunlar teorik bilgiler pratik bilgilerle aşılacaktır. Din görevlilerimize yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum” dedi.