Alaplı İlçe Müftülüğü ile Kızılay Alaplı Şubesince Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde Kan bağışı kampanyası düzenledi. Kan bağışına imamlar büyük ilgi gösterdi.
Alaplı İlçe Müftü vekili Fatih Eryiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, kan bağış kampanyasına destek veren din görevlilerini  ve kan bağışçısı gönüllülerine teşekkür ederek şöyle dedi;
“Bütün insanların bir gün ihtiyacı olabilir. Bu ihtiyacı karşılamak içinde Kızılay çeşitli kampanyalar düzenliyor. Bizde İlçe Müftülüğü olarak Peygamberimizin doğumunu kutladığımız Kutlu Doğum Haftası sebebiyle kan bağış kampanyası düzenledik. Kan demek hayat demektir. Kan vermek de sevaptır. Hayat kurtarmak içinde bütün Alaplıları  kan bağışında bulunmaya davet  ediyoruz. Kan verin sizde bir hayat kurtarın diyoruz” şeklinde konuştu.
 Türk Kızılay Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit ise “Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen kan bağışı için Alaplı Müftülüğüne ve din görevlilerine teşekkür ediyoruz. Havanın soğuk ve yağışlı olmasına rağmen kan bağışına ilgi büyük oldu.”