Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş’ün Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler 25 yılını tamamlamış imam ve müezzinlerin görev yerlerinin değiştirileceğini ve bunu daha sonraki yıllarda sırasıyla 20 yıl görev yapmış ve 8 yıl görev yapmış görevlilerin görev yerlerinin değiştirilmesinin izleyeceğini ifade etti. Yer değişikliği işlemlerinin yer bulunamaması durumunda iller arasında da söz konusu olabileceğini hatırlatan Gümüş, bu durumun uzun süredir bir yerde çalışan birçok cami görevlisinin sosyal ilişkilerini ve ailevi ihtiyaçlarını olumsuz yönde etkileyeceğini belirtti.

 

NİÇİN İHTİYAÇ DUYULUYOR? 

Diyanet'in böyle bir değişikliğe niçin ihtiyaç duyduğunu açıklaması gerektiğini belirten Gümüş, söz konusu rotasyonun tüm görevlilere uygulanıp uygulanmayacağının dahi netleştirilmediğini belirtti. Birçok cami görevlisinin geçen uzun yıllar içerisinde görev yaptıkları yerde bir hayat ve ailevi düzen kurduğunu hatırlatan Balıkesir Milletvekili bu rotasyon ile aile dramları yaşanacağını hatırlattı.

 

 AİLE DRAMLARI VE SOSYAL SORUNLAR NE OLACAK?

Böylesi uygulamaların birilerinin iki dudağı arasından çıkan talimatlarla değil kapsamlı çalışmalarla gerekçelendirilmesi gerektiğini belirten Gümüş, ortaya çıkacak aile dramlarının ve sorunların diğer sosyal konular üzerinde ne gibi etkilerde bulunacağının bilinmediğini dillendirdi. Gümüş, soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Yapılan yönetmelik değişikliğine niçin ihtiyaç duyulmuştur? Söz konusu rotasyon 25 yılını doldurmuş istisnasız tüm cami görevlileri için geçerli olacak mıdır? Birçok cami görevlisi geçen uzun yıllar içerisinde görev yaptıkları yerde bir hayat ve ailevi düzen kurmuştur. Bu rotasyon ile aile dramları yaşanmaması için nasıl bir tedbir alınacaktır? Bu konuda araştırmalar yapılmış mıdır? Ortaya çıkacak aile dramları aile sorunları diğer sosyal konular üzerinde nasıl önlemler düşünülmektedir? Rotasyona tabi tutulacak cami görevlilerinin yaş ve sağlık durumları gözetilecek midir?"

 

(Haber Merkezi)