CHP 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinde yeni kampanya döneminde kullanılmak üzere bağış kampanyası başlattı. Kampanyaya CHP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı yönetimi ile üyeleri ile parti üyeleri de destek verdi.  10 Mayıs Cuma günü ilçedeki özel bir bankanın önünde buluşan CHP’liler seçim kampanyasına destek vermek amacıyla bankaya yatırdılar.

ARAS, “HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

Burada gazetecilere açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Sevdekar Aras, 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye’nin önemli şehirlerini kazandıklarını hatırlattı ve  “İstanbul’u da kazandık ama İstanbul’u vermek istemediler. Ülkenin vicdanlarında kabul görmüş Ekrem İmamoğlu’na günlerce süren mazbatamızı istiyoruz baskısıyla vermek zorunda kaldılar. 6 Mayıs günü ise YSK eliyle bir darbeyle geri alınmış, milyonlarca seçmenin oyu yok sayılmıştır. AKP’nin bu hukuk tanımaz tutumu nedeniyle Türkiye baskıcı rejimler statüsünü kazanmıştır. Hakkı, hukuku ve adaleti korumakla görevli YSK vicdanları yaralamış, 7 üyesi hakim sıfatlarıyla susarak demokrasiyi yok saymışlardır. Bizler ise buna rağmen haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyoruz. Devletin sınırsız imkanlarını kullanmak için seçimin tekrarını isteyen, seçimi kazanmak için her yolu deneyen ve iptal ettirenler nasıl kazanacaklarını da planladılar. Mesele çok para değil, mesele dayanışma ruhu. Fedakarlık, moral, inanç.. YSK darbesinin karşısında halkın demokrasi ittifakıyla duracağız. Ne yaparlarsa yapsınlar sizlerin desteği ile her şey çok güzel olacak.”ifadelerine yer verdi.

Aras partinin aldığı karar neticesinde İmamoğlu’na destek kampanyası için toplandıklarını söyledi ve “bütün partililerimizi ve Ereğlilileri İmamoğlu’na destek vermeleri için Cumhuriyet Halk Partisi hesabına en az 20 lira olmak üzere desteğe çağırıyoruz.”dedi.

Aras, konuşmasının devamında, İstanbul seçimlerine destek için yapılacak diğer çalışmalar hakkında da bilgi vererek, “İstanbul örgütümüz, İstanbul’da seçmen listelerini bölgelere ayırarak çıkarttı. İstanbul’da yaşayan akraba, hemşeri ve dostlarınızın listelerini partimizden alabilirsiniz. Ayrıca önümüzdeki günlerde İstanbul İl Başkanımızla görüşerek Ereğli’den destek sağlamak amaçlı bir program yapacağız. Bunun ayrıntılarını ilerleyen gülerde basınla ve kamuoyuyla paylaşacağız. İlk hedef olarak İstanbul’da yaşayan Zonguldaklılar ve Zonguldak Dernekler Federasyonu’yla görüşmeyi planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.