Kdz. Ereğli Belediyesi'nin olağanüstü toplantısında sert tartışmalar yaşandı. AKP'li 6 ve CHP'li 3 üyenin ret oyu vermesine rağmen, 15 CHP'linin oyları ile revize imar planı meclisten geçti. AKP'nin şehir plancı üyesi Esra Alpago, imar komisyonundaki itirazlarının rapora yazılmadığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ve ayrıca da konuyu İçişleri Bakanlığı'na bildireceğini açıkladı.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Nikah Salonunda 20 Mart 2012 tarihinde olağanüstü toplanarak Revize İmar Planını görüştü.

Cevat Aydın ile Eyüp Karaarslan'ın mazareti nedeniyle katılmadığı toplantıda Başkan Özkan Özyağcı, Başkan Yardımcısı Nalan Selvi, üyeler Turan Çınar, Fehmi Karaarslan ve Esra Alpago'dan oluşan Belediye İmar komisyonunun raporu görüşüldü. 

İmar Komisyonunun tek AKP'li üyesi olan Esra Alpago komisyon raporunda kendisinin itiraz ettiği konuların yer almadığını ve bunun bir usulsüzlük olduğunu öne sürerek, konuyu savcılığa suç duyurusuyla yargıya, ayrıca İçişleri Bakanlığı'na da bildirerek idari yönden itirazda bulunacağını açıkladı. Belediye başkanıyla sert tartışmalara giren Esra Alpago 7 maddelik itirazlarıyla ilgili de açıklamalar yaparken, imar planını yapan firma yöneticilerinin konuya müdahale etmesine de tepki gösterdi. Alpago, 2,5 yılda yapılamayan revize imar planının 4 aya sığdırıldığına da dikkat çekti.

Karşılıklı açıklamalar ile devam eden toplantının oylama bölümünde ise AKP'li 6 üyenin dışında CHP'li Halil Bozkuş, Abdülkadir Sözen ve Hasan Pınarcık da ret oyu kullandı. 9 ret oyuna karşılık 15 kabul oyu ile meclisten geçen Revize İmar Planından sonra bir süre önce Yalı Caddesi'nde çözen istinat duvarlarının olayı görüşüldü. Bu alanda yapılacak olan düzenlemeyle ilgili olarak İller Bankası'ndan 2 milyon 500 bin TL kredi talebine AKP'li meclis üyeleri hayır oyu verdiler. Bu gündem maddesi de CHP'li oylar ile kabul edildi.