Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis üyeleri, belediye personelinin yanı sıra emlakçı ve inşaat firmalarının sahiplerinin de katıldığı basın toplantısında imar revizyonunu yargıya taşıyan AKP'li 3 Belediye Meclis Üyesine sert tepki gösterdi. Posbıyık, revizyonların 20-30 yılda bir yapıldığını, kentin geleceğinin belirlenmesi, şehirleşme ve kentsel dönüşümün başlangıç ayağı olan revizyonun inşaat sektöründe ekonomik hareketlenmeyi beraberinde getirdiğini vurgu yaparak başladığı konuşmasında, son 5 yıldır belediye çalışanlarının ve belediye meclis üyelerinin büyük bir gayretle bunu çabaladıklarına vurgu yaptı.

1 AY SÜRE İLAN EDİLDİ

İmar revizyonunun iptali için dava açan AKP'li Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Kalay, Adem Çakır ve Esra Alpago'ya sert tepki gösteren Posbıyık şunları söyledi: Tüm Türkiye'de planlama bilindiği gibi ilk aşamada taslak olarak hazırlanmakta meclis onayından sonra gözden kaçan eksik hususların tespiti için 1 ay süre ile ilan edilmektedir. Bu bilindiği halde 1 aylık süresinin başlamasını bile beklemeden dava açılmış ve plan iptal edilmek istenmiştir. Oysa varsa tespit edilen eksiklikler her vatandaşın yaptığı gibi itiraz aşamasında değerlendirilip düzeltilebilirdi ki itiraz aşamasında çok sayıda vatandaşın itirazı ile gerekli düzenlemeler yapılmıştır. İtiraz ederek düzeltilebilecek hususlar askı süresi beklenmeden ve planlar kesinleşmeden dava konusu edilmiştir.

HASSAS BİR SÜREÇ

Plan revizyonu işlemi 30 yılda bir yapılan bir işlem olup çok hassas davranılması gereken bir süreçtir. Belediye uzun yıllardır Ereğli'de sorun olan planlamanın sağlıklı bir yapıya kavuşturulması ve bekleyen ruhsat inşaat işlemlerinin biran önce hayata geçerek kent ekonomisini canlandırmak için planların süratli bir şekilde yapılmasını bunun yanında kentin sağlıklı bir planlamaya kavuşması, dar yollar ve tabanda yoğun bir yapılaşmanın yerine daha modern tabanda açık ve yeşil alanlara sahip toplu site şeklinde yapılaşmayı özendiren ve diğer imar sorunlarını imar mevzuatının izin verdiği ölçüde çözmeye çalışan, kısaca Ereğli halkının rahat ve mutluluğunu sağlamayı amaç edinmiş bir planlama yapmaya çalışmıştır. Ancak temel gerekçeleri arasında hiçbir şekilde halkın rahat ve mutluluğunu hedef almayan sadece planlanın uygulanmasını geciktirmek ve hatta iptaline yol açmak için dava açılmıştır.

BÜYÜK SORUNLAR YAŞANABİLİR

Belediyemiz bu hassas süreci göz önüne alarak açılmış davanın gerek kentimize gerekse vatandaşımıza olumsuz yansımalarının ne olabileceği konusunda gerek yasal gerekse teknik düzeyde inceleme ve araştırma yapmak üzere geçici olarak ruhsat taleplerini geri çevirmektedir. Çünkü açılmış bir dava bulunduğundan şu aşamada verilmiş bir ruhsat sonucu inşaata başlamış vatandaşımız açılan dava sonucu olası bir plan iptalinde çok büyük sorunlar yaşayabilecektir.

SİYASİ AĞABEYLERİNİN TALİMATI

Kendilerini belediye meclisine seçtiren siyasi ağabeylerinin talimatlarıyla yönlendirilen Yusuf Kalay, Adem Çakır ve Esra Alpago'nun egolarıyla kaybedecek zamanımız yoktur. Ereğli'nin ekonomik gelişmesini sağlamak için uğraş veren mühendislerimizin, müteahhitlerimizin ve Kdz.Ereğli'nin ekonomik gelişimini engellemek mümkün değildir. İleride açtıkları dava ile ilgili üçüncü şahıslara bir sıkıntı geldiği takdirde vebali bu üç belediye meclis üyesine aittir.

VATANDAŞ ÖĞRENEBİLECEK

Öte yandan toplantının son bölümünde ise Posbıyık, İsteyen her vatandaşımız şuan İmar Müdürlüğüne başvurarak, arsası için imar çalışması başlatabilir, inşaat ruhsatı çıkarabilir, hayırlı uğurlu olsun dedi.