Kdz. Ereğli’de kadınlar yaklaşan Ramazan ayı hazırlıklarını sürdürüyor. İmece usulüyle yapılan hazırlıklarda kadınlar her gün ayrı bir evde toplanarak yufka açıyor.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla hazırlıklarını yoğunlaştıran Ereğlili kadınlar imece usulüyle çalışarak birbirlerine destek olduklarını belirtti. İmece usulüyle çalışarak işlerini hem hızlı yaptıklarını hem de yardımlaşmanın en güzel örneklerinden biri olan imece yöntemini yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kadınların kimi hamur açarken, kimi pişiriyor kimi de pişen yufkaları özenle toplayarak istifliyor. Yapılan çalışma, hem mahalle halkını bir araya getiriyor, hem de keyifli sohbetlerin edilmesine vesile oluyor.

Ereğli'nin Bağlık Mahallesi'nde oturan ev hanımları da yaklaşan Ramazan ayı ve kış hazırlıklarını birleştirdi. Her gün bir başka evde toplanan kadınlar yardımlaşmanın önemine dikkat çekiyor. Ramazan gelinceye kadar çalışmalarını sürdüreceklerini belirten yaklaşık 20 kadın her gün bir kişinin Ramazan ve kış hazırlıklarını bitirdiklerini söyledi. Kuru yufka açan kadınlar Ramazan'dan önceki son haftada börek ve tatlı da yapacaklarını söyledi.

Mahalle sakinlerinden Fatma Danışmaz, yaptıkları hazırlıklar ile ilgili şunları söyledi: "Yaklaşan Ramazan ve kış ayı için her sene mahalleli kadınlar olarak bir araya geliyoruz. 20-25 gün içerisinde her gün bir arkadaşımızın ihtiyacı olan kuru yufkalar hazırlanıyor. Hazırlıklar tamamlandıktan diğer mahallelerdeki hazırlıklara yardıma gidiyoruz. Bu hazırlıklarımızı sağ oldukça her sene yapmaya devam edeceğiz. Bizler burada mahalleli olarak güzel bir dayanışma örneği sergiliyoruz."