Kdz.Ereğli-Devrek karayolunun yol yapım çalışmalarının hızlandırılması ve ödeneklerin attırılması için Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği'nin 10 Temmuz tarihinde başlattığı kampanyada toplanan imzalar Ulaştırma Bakanlığı'ndan gelecek randevuya göre yerine ulaştırılacak.

Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği tarafından 10 Temmuz 2012 tarihinde Kdz.Ereğli Belediyesi Katlı Otoparkı önünde Kdz.Ereğli-Devrek karayolunun yol yapım çalışmalarının hızlandırılması ve ödeneklerin attırılması ile ilgili düzenlediği imza kampanyasında toplanan imzalar yerine ulaştırılmadı.

İmza kampanyasının başlatılmasının ardından bu kampanyaya en büyük desteği Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi vermişti. Yaklaşık 11 bin imzayı kısa sürede toplayan ve topladığı imzaları Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol ile yönetimine teslim eden Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmişti.

Başol, 10 Temmuz'da başlayan imza kampanyasının 10 gün süreceğini bu sürenin ardından köylerden de toplanan imzaların sayılarak kamuoyuna açıklanacağını belirtmiş hedefini de 70 bin olarak açıklamıştı.

Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısında Gazeteniz Önder'in muhabirinin, '3 ay oldu imzaların durumu nedir?' sorusuna Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, 'Ulaştırma Bakanlığından konu ile ilgili cevap bekliyoruz. Cevap geldiğinde toplanan imzaları teslim edeceğiz. Bunun yanında Enerji Sa ile ilgili imzalar toplamıştık bu imzaları da gerekli yerlere ulaştırdık' dedi.