Zonguldak'ta 100'ü aş kın sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Zonguldak Platformu tarafından "1100 metrelik tünel için 1100 metrelik imza" sloganıyla başlatılan Mithat paşa Tüneli Projesi'ne destek imza kampanyasına Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) destek verdi.
GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Genel Başkan Yardımcısı İsmet Demirhan, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun ve Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş, 10 Ağustos 2009 tarihinde im za kampanyası standının bulunduğu Zonguldak Vergi Dairesi önüne giderek kampanyaya imzalarıyla destek verdiler. KGD Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Öksüz, Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Zonguldak Temsilcisi Osman Sav'a Mithatpaşa Tüneli'nin yapımı için başlattıkları imza kampanyası nedeniyle teşekkür eden GMİS Genel Başkanı Muslu, "Öncelikle bu kampanyayı başlatan arkadaşlarımızı canıgönülden tebrik ediyoruz. 60-70'li yıllarda projesi yapılan bu projeyi hep birlikte hayata geçirmeyi umut ediyoruz" dedi.
Eski Kok Fabrikası'nın bulunduğu alandan Kilimli Bölüm Mahallesi'ne çıkan ve yaklaşık 1.500 metre uzunluğunda olan Ekmekçi Tüneli'nin uzun yıllar önce maden işçileri tarafından açıldığını hatırlatan GMİS Genel Başkanı Muslu, "Projesi yapılan Mithatpaşa Tüneli'nin yanısıra Ekmekçi Tüneli olarak bilinen ve uzun yıllar önce maden işçilerinin açtığı tünel de eğer imkan ve teknolojik olanak sağlanırsa yine maden işçileri tarafından Zonguldak'a kazandırılabilir" dedi.