“Tüm sözleşmeli çalışanların kadroya alınması için” KESK Genel Merkezi tarafından ülke genelinde başlatılan “Güvenceli iş, güvencelik gelecek istiyoruz” başlıklı imza kampanyası Çaycuma’da tamamlandı. KESK Çaycuma Bileşenleri tarafından toplanan binlerce imza  PTT Çaycuma Şubesinden kargo ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderildi.

İmzalar gönderilmeden önce PTT Çaycuma Şubesi önünde toplanan KESK Çaycuma Bileşenleri Başbakan Erdoğan’a sözleşmeli çalışanların kadroya alınması çağrısında bulundular.  Burada KESK Çaycuma Bileşenleri adına açıklama yapan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, işyerlerindeki kamu emekçilerinin yanı sıra, Çaycuma ilçe merkezinin çeşitli noktalarında açılan imza stantlarına vatandaşların yoğun bir ilgi gösterdiğini belirttti. Başbakan Erdoğan  sözleşmeli çalışanların kadroya alınması konusunda yaptığı açıklamada; ‘12 Haziran’dan sonra sözleşmeli çalışan memurları kadroya alacağız’ dediğini söyleyen Akyol,  “Başbakan Erdoğan’a Çaycuma’da imza veren binlerce kişi adına bir çağrıda bulunuyoruz: 12 Haziran sonrasını beklemeyiniz. Kanun hükmünde kararname çıkarttınız. Bir günde kanun çıkartabilmek hükümetinizin elindedir. Bir an önce bu sorununun çözümü için harekete geçiniz.” dedi.
YÜZBİNLERCE SÖZLEŞMELİ VAR
12 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde hükümet tarafından somut adımlar atılmadığında mücadeleye devam edeceklerini ve hükümete de gerekli yanıtın seçim sandıklarında verileceğini belirten Akyol açıklamasını şöyle sürdürdü: “Okullar, hastaneler başta olmak üzere birçok kamu kurumunda çalışan 4/B, 4/C, 50/D, 4924 gibi statülerde yüz binlerce sözleşmeli çalışan var. Kadrolu çalışanlar ile sözleşmeli çalışanlar arasında ücret anlamında, statü anlamında eşitsizlikler var. AKP iktidarı döneminde kamuda çalışan kadrolu işçi sayısı düzenli olarak azalırken, sözleşmeli ve taşeron çalışan işçilerin sayısında resmen bir ‘patlama’ yaşanmıştır.  2002 yılından bu yana bütün işkollarının yaklaşık yüzde 60’ını kapsayan taşeronlaştırma uygulamaları sonucu 6 milyona yakın insan, iş güvencesinden yoksun bir şekilde, düşük ücretle ve her an işten atılma korkusu ile çalışmaktadır. Bugün sadece kamuda çalıştırılan taşeron işçi sayısı 300 binin üzerindedir. Kamuda çalışan sözleşmeli personel sayısı AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında 195 bin 180 iken, bugün bu rakam 309 bin 145’e ulaşmıştır.  Özellikle 4-B ve 4-C benzeri sözleşmeli çalışma AKP iktidarı döneminde yaygınlaşmıştır.
CİDDİ BİR SINAVLA KARŞI KARŞIYA
Güvencesiz çalışmanın ortadan kaldırılması, 4/B, 4/C, 50/D, 4924 statüsünde çalışan tüm sözleşmelilerin kadroya alınması, taşeron işçilerinin ‘ana işveren olan kurum’ kadrolarına alınması, insan onuruna yakışır iş ve çalışma şartları için başlatılan imza kampanyasında topladığımız binlerce imzayı birazdan Sayın Başbakana göndereceğiz. Bugün yüz binlerce sözleşmeli çalışan kadroya geçmeyi beklemektedir. Sözleşmeli çalışanların biran önce kadroya alınması konusunda AKP hükümeti bugün ciddi bir sınavla karşı karşıyadır” dedi.