Kdz.Ereğli'de 3-4 yıl içerisinde 20 bin kişinin göç ettiğine dikkat çeken Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Ereğli-Devrek karayolunun biran önce bitirilmesi için topladıkları imzaları yaklaşık 4 ay sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısına, Kdz.Ereğli'de teslim etti.

Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol'da konuşmaların ardından geldiği tersaneler bölgesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş'a, Kdz.Ereğli-Devrek karayolunun biran önce tamamlanabilmesi için yaklaşık 4 ay önce toplanan imzaları teslim etti. İmzaların tesliminin ardından ise Bakan Yardımcısını takip eden gazetecilere Bakan'a hitaben yazılmış metinler dağıtıldı.

BAKANA İMZALAR TESLİM

Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol imzası ile gazetecilere dağıtılan açıklama aynen şu şekilde: Sayın Bakanım, hükümetimizin Türkiye genelinde ulaştırma konusunda yaptığı başarılı yatırımları takdirle izlemekteyiz. Öncelikle size Bakanlığınız döneminde özlemle bitirilmesini beklediğimiz Ereğli-Düzce duble yol çalışmaları için teşekkür ederiz. Sayın Bakanım, bölgemiz için çok büyük önem arz eden yollardan bir tanesi de Ereğli ile Devrek arasıilçelerini bir birine bağlayan ve ilçemizin Ankara'ya ulaşımının sağlandığı Ereğli-Devrek arası karayoludur.

HİÇBİR HÜKÜMETİN GÜNDEMİNE
BURASI GELMEDİ

Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda dedelerimizin kazma küreklerle açtığı bu yol ne yazık ki AK Parti hükümeti kuruluncaya kadar hiçbir hükümetin gündemine gelmemiştir. Başbakanımızın ve sizlerin gayretleri ile Ereğli-Devrek yolu programa alınmış ve 2009 yılında ihalesi yapılmıştır. Bakanım, 54 kilometrelik Ereğli-Devrek yolunu Ereğli tarafında 2 belde, 67 köy ve mahalle, Devrek tarafında ise 12 köy ve mahallede yaşayan yaklaşık 60 bin kişi kullanmaktadır. Bakanım, bu yol güzergahı kullanan 67 köyde sürekli göç yaşanmakta, Ereğli son 3-4 yıl içerisinde 20 bin göç vermiştir. Türkiye ekonomik krizi yaşamazken Ereğli bu krizden ciddi ölçüde etkilenmiştir.

BÖLGE CANLANACAK

Ereğli-Devrek yolunun yapılması halinde bölgedeki göçün önüne geçileceği ve bu güzergahta ekonominin canlanacağını düşünmekteyiz. Ereğli-Devrek yolu yapıldığında şehrimiz bu tarafa doğru büyüyecek yeni fabrikalar kurulacak, yeni istihdam alanları oluşacak, yeni yatırımların önünün açılacağını düşünmekteyiz. Bu vesileyle köylümüz, çiftçimiz, işçimiz, emeklimiz, esnafımız ve iş adamlarımız kalkınacaktır. Ve en önemlisi hızla devam eden göçün önüne geçilecek ve tersine insanlarımız köylerine geri dönmeye başlayacaktır. Bakanım, Ereğli-Devrek arasındaki karayolunun önemini sizlere daha iyi anlatmak için bölge insanının bizlere yaptığı baskılar nedeniyle bir imza kampanyası başlattık ve 30 binin üzerinde insanımız bu yolun yapılması için imza vermiştir denildi.

BÖLGE MÜDÜRÜNE TALİMAT
Başol'dan önce konu gündeme getirilmiş ve Bakan Yardımcısı, Karayolları Bölge Müdürüne de talimat vererek sorunun biran önce çözülmesini istemiş, Kdz.Ereğli-Devrek karayolu da programa alınmıştır çalışmalar devam ediyor. Hiç merak etmeyin bu yollar yapılacak ihalesi yapılmış bir teknik arıza varsa giderilir sözleri ile yanıtlamıştı.