Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği, Kdz.Ereğli-Devrek karayolunun tamamlanabilmesi için imza kampanyası başlattı. Kdz.Ereğli Belediyesi'ne ait katlı otopark alanında gerçekleştirilen imza kampanyasında konuşan Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Ereğli-Devrek arasında 67 köyün bulunduğunu ve binlerce insanın mağdur olduğunu söyledi.

Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği'nin, yıllardır tamamlanamayan Kdz.Ereğli-Devrek Karayolu'ndaki yol yapım çalışmalarının hızlandırılması ve ödeneklerin artırılması için imza kampanyası başlatıldı. 10 gün sürecek kampanyada yaklaşık 70 bin imza toplanmasının beklendiğini söyleyen Başol yaptığı açıklamada şunları söyledi:

ÖDENEK ARTTIRILSIN

Buradaki imza kampanyamızın amacı Ereğli Devrek Karayolu'nun ödeneğinin artırılması ve işlerin hızlandırılması, biz ilk olarak 60'a yakın muhtar arkadaşımızla toplantı yaptık. Bunun akabinde sivil toplum örgütleri ile birlikte toplantılar yaptık. Sonuç olarak Ereğli-Devrek Karayolu ve köylerimizdeki elektrik sorunu ile ilgili biliyorsunuz en ufak bir rüzgârda elektrikler haşat oluyor. Bunun neticesinde de vatandaşlarımızın elektronik eşyaları zarar görüyor. Biz bütün köy ve mahallelerimizde ki elektrik şebekelerinin yenilenmesini, personelin artırılmasıyla ilgili taleplerimiz var. Diğer bir hususta köylerimizdeki yol, su gibi hizmetler için ödeneklerin artırılmasıyla ilgili burada imza kampanyalarına başlayacağız. Ben bütün duyarlı halkımızın ve sivil toplum kuruluşlarının bize destek vermelerini istiyorum.

İŞLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bu işlerin takipçisi olacağımızı daha öncede defalarca bildirdik. İmza kampanyasına başlamadan önce 5 bölgedeki muhtar arkadaşlarımızla birlikte Ankara'da ki bölge milletvekillerimizi ziyaret ettik. Bölge milletvekillerimize gerek yol, su ve alt yapı ile ilgili ödeneklerin artırılması, gerek enerji ile ilgili yaşadığımız sıkıntılar ve gerekse Ereğli-Devrek Karayolu ile ilgili sıkıntılarımızı aktardık. Fakat bunun neticesinde bizimde üzerimize görev düştüğünü anladık. Hem Ulaştırma bakanlığımızın, hem bölge milletvekillerimizin Ereğli-Devrek karayoluna duyarlılık göstermeleri, yol üzerinde bulunan 60-70 tane köy, mahalle ve beldelerimizde yaşayan halkımızın istekleri konusunda bu gün burada 'Bismillah' dedik. Ereğli'de ki tüm sivil toplum kuruluşlarından ve duyarlı halkımızdan desteklerini bekliyoruz. İmza kampanyamız 10 gün sürecek. Ereğli nüfusu tahmini olarak 175 bin, en az 60-70 bin imza toplanmasını bekliyorum. Biz imza kampanyasına katlı otoparkta başladık. Tabi ki köylerimizde de muhtarlarımız imza toplayacaklar. Ereğli-Devrek arasında Çaylıoğlu, Armutlucuma, Ormanlı ve Kepez'e kadar 67 tane köyümüz var. Zaten halkımızın isteği doğrultusunda biz yola girdik. Ereğli-Devrek yoluna başlandı. Bu yolun yapılmasına başlanmasında emeği geçenlere elbette teşekkür ediyoruz. Asla onlara da cefasızlık yapmıyoruz. Fakat bu çalışmaların hızlandırılması ve ödeneklerinin artırılmasını istiyoruz dedi.