Zonguldak Platformu tarafından başlatılan Mithatpaşa Tüneli'nin Kilimli ayağı dün sona erdi. CHP'nin  Zonguldak eski Milletvekillerinden Harun Akın ile Kozlu'nun Belediye Başkanı Ali Bektaş birlikte Kilimli Semt Polikliniği önünde kurulan stanta geldiler ve Mithatpaşa Tüneli için başlatılan kampanyasına imzalarıyla destek verdiler. Harun Akın, imza attıktan sonra yaptığı açıklamada, kampanyanın çok anlamlı olduğunu, ancak bu projenin 2010 bütçesine girmesi için önümüzdeki 3 aylık sürede Zonguldak milletvekillerinin ortak hareket etmesi gerektiği uyarısında bulunarak şöyle dedi:
HAYATİ PROJE
 "Gerçekten çok önemli bir çalışma olduğuna inanıyorum. Sorunu Zonguldak gündemine taşıyan yerel basınımıza ve platformu oluşturan üyelere gerçekten teşekkür ediyorum. Bu her yere örnek olacak bir çalışmadır. Yani Zonguldak yerel medyasından başlayan ve sivil toplum örgütlerinin sahiplendiği bir çalışmadır. Zonguldak halkı, imzalarıyla Mithatpaşa Tüneli'ni oyladı ve kabullendi. Şimdi görev, Zonguldak'ın siyasetçilerine, iktidarıyla, muhalefetiyle hepimize düşüyor. Bu imzalar Ankara'da bu projenin gerçekleşmesi için hızlı bir şekilde çalışılması gerektiğini ortaya koyuyor. Önümüzdeki yerel seçimlerin en önemli meselesi, Zonguldak'ın ulaşım sorunu olacak. Zonguldak, ulaşım konusunda çık ciddi sıkıntı yaşıyor. Gazipaşa Caddesi, yıllarca en önemli caddesi oldu. Bu proje gerçekten hayati bir projedir. Buna tüm insanlarımız imzalarıyla sahip çıktı. Bu günlerde Devlet Planlama Teşkilatı, önümüzdeki yılın bütçe çalışmasını yapıyor. Bence bu imzaların bir an önce Zonguldak Platformu, Zonguldak milletvekillerinin önüne koyarak onların arkasında bir güç olarak onları yalnız bırakmadan DPT'nin yolunu, hükümetin yolunu tutması lazım. Çünkü DPT, bu çalışmasını 3 ay sonra parlamentoda meclise getirecek. Yani Mithatpaşa Tüneli, önümüzdeki projeye girmezse, bu çalışmamız bir dahaki seneye kalacak. Yani 2011'e kalacak. Burada bir raferandum yapılıyor ve bu raferandumun sonucu belli."
Ali Bektaş da, tüm Zonguldak olarak projeye sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Topu taca atmayalım. Sonuna kadar gidelim" dedi. Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ise, kampanyaya Zonguldak halkının olduğu gibi, Kilimli ve bölge halkının da sahip çıkacağını kaydetti.
BELEDİYESPOR'DAN DA DESTEK
Kilimli Belediyespor Kulüp Müdürü Ersan Arslan, alt yapı antrenörleri, futbolcuları toplu halde imza atarak destek verdiler. Kampanyaya destek vermek için toplu halde stanta gelen Kilimli Belediyespor kafilesi, toplu halde imza atarak destek verdiklerini gösterdiler. Kilimli Belediyespor Kulüp Müdürü Ersan Arslan, "Bu projenin Zonguldak için yararlı olduğuna inanıyoruz. İmza kampanyasına destek verdiğimiz için çok mutluyuz. Futbolcu arkadaşlarımız ve antrenörlerimiz ile birlikte stanta gelip toplu halde imza atarak desteğimizi gösterdik" sözleriyle konuştu.