Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz. Ereğli Şube'sinden yapılan yazılı açıklamada, Kulibay'ın katledilmesinde ilgili  "Kubilay’ın katillerinin torunları bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında onun sayesinde varlıklarını sürdürmekteler "denildi.

ADD'nin yazılı açıklaması şöyle:

Cumhuriyet Devrimleri karşıtları tarafından  katledildiğinden  Cumhuriyetimizin ilk Devrim Şehidi olarak kabul edilir. 24 yaşında su gibi bir delikanlı olan Kubilay Yedeksubay olarak görev yaptığı Menemen de “ Savaşta ve Barışta , Karada Denizde ve Havada Her zaman ve Her Yerde Milletime ve Cumhuriyetime  Doğruluk ve Muhabbetle Hizmet ve Amirlerime İtaat edeceğime, Türk Sancağının Şanını Canımdan Aziz bilip İcabında Vatan Cumhuriyet ve Vazife Uğrunda Seve Seve Hayatını feda edeceğine , namus ve şerefi üzerine..” ettiği yemininin arkasından giderek naçiz vücudunu Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalması uğruna toprak etmiştir.

Üzüntü verici olan ise; Kubilay’ın katillerinin torunları bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında onun sayesinde varlıklarını sürdürmekteler.

Menemendeki Anıtının Üzerinde  “İNANDILAR DÖVÜŞTÜLER VE ÖLDÜLER ,  BIRAKTIKLARI EMANETİN BEKÇİSİYİZ“ yazmaktadır.  Ancak kimi ölenler toprağa , kimi ölenler de yüreklere gömülürler.

Kubilay’da yüreklerimizdeki yerinde bir anıt gibi durmakta ve anısı önderimizdir.