Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz.Ereğli Belediyesi'nde inanılmaz vurgunlar yapıldığını duyurdu, konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep ettiklerini söyledi. Posbıyık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, belediye başkanı seçildikten sonra gördüğü tablo karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadığını, dışarıdan net gördüğü tablonun içerisine girdiğinde durumun daha da vahim duruma düşürüldüğünü söyledi.

"ÇOK BÜYÜK SÜRPRİZLERLE KARŞILAŞTIM"

850 Kişinin çalışması gereken belediyede bin 250 kişinin çalıştırıldığını, işe alımlarda başkanın sülalesinin iş başı yaptırıldığına değinen Posbıyık, şu ifadelere yer verdi: "Belediyeye geldiğimde çok büyük sürprizlerle karşılaştım. Belediyenin kötü gittiğini dışarıdan görüyordum. Felaket tellallığı yapmam, içeriden ve dışarıdan vurgunlar olduğunu görüyordum.

"İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TALEP ETTİK"

Vurgun vurmanın veya hırsızlığın da şereflisi vardır bunlar şerefsiz bir şekilde vurmuşlar. İçişleri Bakanlığı'na müracaat ettik, müfettişleri bekliyoruz. İmar hem de muhasebe kayıtları bakımından inanılmaz, inanılmaz, inanılmaz olaylar var. Köşe dönmeceler çok olmuş ama Ereğli halkının vergileri batırılmış vaziyette.

"ERDEMİR'LE NASIL BİR ANLAŞMA?"

Bunu hallederiz problem değil de Erdemir'in Ereğli Belediyesi'ne 400-600 bin lira arasında değişen bir rakam vardır. Bunların döneminde nasıl bir anlaşma olduysa bu da kesilmiş. Bu bizim için sürpriz oldu. Ayda 500 bin lira paramız kesiliyor, bu bizi sarstı. Bunu tamir etmek çok zor. Bu bakımdan şuanda büyük bir sıkıntı içerisindeyiz.

"GERÇEKLER BİLİNSİN DİYE ANLATIYORUM"

Türkiye'nin en zengin belediyesi iken şimdi batak bir belediye, maaş ödemede zorluk çeken bir belediye konumuna gelmiş. 850 Kişilik norm kadro var bin 250 kişi çalışıyor, 450 tane fazla var. Sülalesini doldurmuşlar buraya. Maalesef bu belediye bu vaziyette, bir umutsuzluk yapmaya çalışmıyorum, gerçekler bilinsin diye anlatıyorum. Allah'ın izniyle biz bu işin altından çıkacağıma inanıyorum"