Kdz. Ereğli’de kano gezisi düzenlendi. “7 Haziran Pazar günü  Kızılderili kanoları ile Gülüç baraj gölünün eşsiz doğasını keşfetmeye gidiyoruz” çağrısı yapan Kdz. Ereğli Bisiklet Severler Derneği farklı bir etkinliğe imza attı.  

 

Kdz. Ereğli Bisiklet Severler Derneği’nin konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:

 

Ereğliden yaklaşık 10 dakikalık bir yolculukla Delihakkı’ya Gülüç ırmağına gideceğiz. Kanoları nehre indireceğiz. Can yeleğimizi giyip, malzemeleri kanoya yerleştirip baraj gölünde safariye çıkacağız. Kano ile tarlalar ve ormanların kıyısından geçerek, ağaç gölgesinde molalar vererek yaklaşık 10 km. mesafedeki Gülüç Barajına gidip döneceğiz.  Rotamız üzerindeki düz bir alanda öğle yemeği molası verecek ve mangalda köfte-sucuk, salata yiyeceğiz. Yemek sonrası çayırda dinlenerek, grup oyunları oynayarak yada nehirde serinleyerek geçireceğiz. İkindi çayından sonra kanolarla başlangıç noktamıza dönerek ve turumuzu tamamlayacağız.

 

07:30 İstanbul Pastanesi’nde buluşma ve sabah kahvaltısı
08:00 Pastane önünden hareket. 
08:15  Gülüç ırmağına varış.
08:30 Kano ön eğitim ve prova .....nehirde safari...
12:30 Öğle yemeği molası…dinlenme…aktiviteler…
15:00 İkindi çayı 

15:30 Kanolarla dönüş 
17:00 Ereğli’ye dönüş

 

8 Kano ile 16 kişilik bir grup olacaktır.

1 motorlu kano rehberlik yapacaktır.

Yiyecek ücreti katılımcı sayısına göre hesaplanacaktır.

 

Yanınızda getirmeniz gerekenler:
Yedek iç ve dış giysi, çorap, yağmurluk, spor ayakkabı, havlu, mayo, güneş kremi, küçük bir sırt çantası, minder veya yastık, güneşten koruyacak geniş bir şapka ve en az 1 litrelik içme suyu. Fotoğraf Makinesi için naylon torba.

 

Not: Kano safarisine katılabilmek için sertifika yada daha önce kullanmış olma zorunluluğu yoktur. Ciddi sağlık sonunu olmayan ve yüzme bilen herkes katılabilir. Can yeleği giymek zorunludur

 

Grup Rehberi (bilgi ve başvuru telefonları)

Erdinç Ersoy 0532 7153336, Cengiz Katmer 0535 5478500