Batı Karadeniz'in "İncisi" olarak adlandırılan Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, deniz dibine yapılan mahmuz (dalga kıran) projesi ile bölgeye yoğun olarak gelen turistler denize daha rahat girebilecek. 

Ankara ve İstanbul gibi Türkiye'nin iki metropol kenti arasında yer alan ve yazın turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Akçakoca'da, mahmuz projesi ile Karadeniz'in dip akıntısı ve hırçın dalgaları bir nebze olsun engellenecek. 

Yapılan proje hakkında AA muhabirine bilgiler veren Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, mahmuzlar için gerekli çalışmaların devam ettiğini, şu anda yapılacak olan mahmuzlar için belirlenmiş güzergahların zemin testlerinin yapıldığını söyledi. 

Mahmuzların yapılması için sürecin hızlandığını belirten Başkan Yemenici, "Akçakoca'nın doğusu ve batısına yapılması planlanan mahmuzlar için deniz dibi sondaj çalışması yapılıyor. Bunun için gerekli ekipmanlar çalışmalara başladı. En yakın zamanda bu proje hayata geçirilecektir." diye konuştu.

Yemenici, yapılan çalışmanın turizme büyük canlılık katacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Çalışmalara hız verdik. Mahmuzlar yapıldığı zaman Akçakoca'nın turizmine canlılık katacaktır. Ayrıca mahmuzlar kum biriktirdiği için deniz turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Yapılan bu çalışmada büyük desteği olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü'ye çok teşekkür ederim."

(A.A)