Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, birçok mağazanın bazı özel günlerde fiyatlar üzerinden yaptıkları indirim reklamlarına ve bir ürünün fiyatını vitrine koyarak indirimin tüm ürünlerde yapılıyormuş gibi sunmasına tepki gösterdi.

Ali Topaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, indirimlerin Ticaret Bakanlığından izin alınarak indirimden önceki fiyatlar gösterilerek yapılabileceğini söyledi.

Mağazalarda yüzde 50-70 gibi tüketiciyi kandıran indirimler ve reklamlar yapıldığını ifade eden Topaloğlu, şöyle konuştu:

"Tüketiciler hangi ürünün indirimde olduğunu bilmeden mağazaya girmekte ve farklı fiyatlarla karşı karşıya kalmakta. Mağazalar ürünün ilk fiyatını indirim etiketinde belirtmeliler ve indirim fiyatını ayrı yazmaları gerekmekte. Bu indirimler belirli oranda bütün ürünlere uygulanmalıdır. Bu konuda vatandaş gerçekten mağdur oluyor. Vatandaş indirim için gittiği mağaza bindirimlerle karşılaşıyorlar. Bu hepimizi üzün bir durumdur.

Ticaret yapan esnafımızı bir kez daha uyarıyoruz. Tüketiciyi aldatan, tüketiciyi yanıltan reklam yapmayın. Yapanları tüketicilerimiz derneğimize ve Ticaret İl Müdürlüğüne şikayet etsin. Birçok ürün indirime girmeden indirim yapılmış gibi tüketiciye sunulmakta. Bu konuyla ilgi Ticaret İl Müdürlüğüne çağrıda bulunuyoruz ve denetimlerini sıklaştırsınlar. Bu yola başvuran esnafa izin vermesinler. Tüketiciyi aldatmaya çalışanlara da gerekli cezai müeyyide uygulansın."


(AA)