Turgut Kaçmaz'ın Çanakkale'yi topluma tanıtmak amaçlı açtığı "Çanakkale Geçilmez" isimli sergi İnebolu'da da sergilendi.

İstiklal Savaşı Gazisi Ereğlili Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz, İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale Geçilmez isimli fotoğraf sergisini çok beğenildi.
Kdz. Ereğlili mühendis Sabri Can'ın organizasyonunu yaptığı İnebolu Öğretmenevinde iki gün açık kalan Çanakkale Geçilmez fotoğraf sergisini TBMM Başkanı Köksal Toptan, Kastamonu Valisi Mustafa Kara, İnebolu Kaymakamı İlhan Karakoyunlu, İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner ve birçok vatandaşın ziyaret ettiği etkinlik sonrasında İnebolu Belediye Başkanı Turgut Kaçmaz'a teşekkür ederek İnebolu Denk Kayığı hediye etti.
İnebolu Şeref ve Kahramanlık günü olarak kutlanan 9 Haziran renkli görüntülere sahne olurken, ünlü sanatçılarda vatandaşları coşturdu.
Etkinlikler çerçevesinde, Trabzon, İzmir ve Manisa İzci Gruplarının Eski İnebolu-Kastamonu (İstiklal Yolu) yolu üzerinden 3 gün boyunca 95 km yol yürümeleri ise oldukça dikkat çekti. İnebolu Donanma Komutanı Oramiral Sayın E. Uğur Yiğit, beraberinde 8 parça gemi ve 5 amiral ile 9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü etkinlikleri içerisinde ilçeyi ziyaret ederek, bugüne kadar İnebolu'ya yapılan en geniş kapsamlı (4 fıkrateyn, 2 hücum botu, 1 denizaltı ve 1 ikmal gemisi) ziyareti olarak tarihe geçti.
21 pare top atışı gerçekleştiren Donanma Bandosu Türk Ocağı önünde vatandaşlara konser vermesinin ardından gemiler ve denizaltı halkın ziyaretine açıldı.
Ünlü Sanatçılar Niran Ünsal ve Volkan Konak'ın konserleri ile son bulan etkinlikler vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.