Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı  Bartın Orman İşletme Müdürlüğü çalışma alanı içerisinde yer alan Bartın İli Merkez İlçesi İnkum mevkisinde yürütülen temizlik ve önlem alma çalışmalarının tamamladığı şu açıklama ile duyuruldu:

 

“Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı’ nın talimatları ile başlatılan temizlik ve önleyici tedbir çalışmaları sona erdi. Bartın–İnkum arasında yer alan karayolunun ara yollarına başta inşaat malzemeleri olmak üzere, her türlü artığın atılarak çevre kirliliği oluşturulduğu ve tutuşmasıyla ibreli ormanların bulunduğu bu alanda riskinin arttığı görülmüştü.

 

Özellikle yaz aylarında vatandaşlarımızca sayfiye yeri olarak kullanılan İnkum Plajı yolu ve güney sırt kısımlarında temizlik yapan ekiplerimiz Bartın Belediyesi ve Jandarma ile de görüşerek bu kirliliği önlemek için gerekli önlemleri aldı. Bartın çöp sahasına inkum tepesinden giden yol ile çöp sahasının girişinde sırta çıkan yol demir kapı ile kapatıldı. Valilik makam bilgilendirilerek anahtarları Bartın Belediyesi ve Jandarma yetkililerine verildi.

 

Vatandaşlarımızı çevre konusunda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz.