Ülkemizde inşaat şantiye şefliği konusunda daha önce yetkileri ellerinden alınan teknikerlerin, aradan geçen onca yıl sonra bu haklarına yeniden kavuştukları kaydedildi. Kısa adı TEK-DER olan Teknikerler ve Yüksek Teknikerler Derneği Genel Başkanlığı,  bu konuda sürdürülen çalışmaların, 29 Aralık 2018 tarihinde resmi gazetede yayımlanan “Teknikerlerin Şantiye Şefliği Yönetmeliği” ile inşaat, makine ve elektrik teknisyenlerinin lehine sonuçlandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teşekkür eden TEK-DER, “Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile denetim sınırlarının belirlendiğini bildirdi.

Derneğin önceki Genel Başkanı Hakan Baycık, TEK-DER’in çiçeği burnundaki Genel Başkanı ile Murat Çatalçam ile birlikte Gazetemizin Haber Merkezine geldiğinde şu açıklamayı yaptı:

Konusuna ve niteliğine göre yapım işlerini yapı müteahhidi adına yöneterek uygulayan, mühendis, mimar, teknik öğretmen veya tekniker diplomasına sahip teknik personeli olan şantiye şefleriyle ilgili yönetmeliğe göre, yeni sınırlar şöyle belirlendi.

-İnşaat mühendisi ve mimarların 30 bin metre kareye

-Makine mühendislerinin 60 bin metre kareye

-Elektrik mühendisleri 120 bin metre kareye

-Teknik öğretmen (İnşaat, makine, elektrik) 13 bin metre kareye

-Tekniker (İnşaat, makine, elektrik, yapı denetimi) 8 bin 500 metre kareye

-Teknisyen (İnşaat, makine, elektrik) 3 bin 500 metre kareye kadar yetkili oldular.

 

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN KARARIN LİNKİ:

www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/12/20181229-2.htm