Ereğli Belediyesi, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'a tepki gösterdi.

 

Çakır'ın ilçe genelinde nerede bir inşaat varsa yanında fotoğraf çektirdiği vurgulanan yazılı açıklamada, Çakır'ın bu fotoğrafları çeken basın mensuplarına yaptığı açıklamalar sayesinde Ereğli'nin çözüm bekleyen sorunları hakkında ne kadar bilgisiz olduğunun bir kez daha ortaya çıktığı vurgulandı.

UYARILARDA BULUNMUŞTUK

Belediyeden yapılan yazılı açıklama şu şekilde: Hatırlanacağı gibi, kısa sayılabilecek bir süre önce, beraberindekilerle birlikte yapımı devam eden Yeni Devlet Hastanesi Binası'nın inşaatı önünde de fotoğraf çektiren Sayın İlçe Başkanı'na, kentimize kazandırılması için yıllarca mücadele verilen bu hastanenin yolunun, Sağlık Bakanlığı'nın gerekli gördüğü 17,5 metre genişliğe çıkarılabilmesi ve hastaneye ulaşımın sorun yaratmaması açısından da Toplu Konut Bölgesi'ne giriş ile hastane arasındaki noktada kavşak yapılması gerektiği konusunda uyarılarda bulunmuştuk. Yol genişletme ve kavşak çalışmaları yapılmadan, yeni hastanenin hizmete açılmasının yarardan çok sıkıntı getireceğini ayrıntılarıyla ifade etmiştik. Bir kez daha açıkça belirtmek isteriz ki, gerekli olan bu çalışmalar yapılmadıkça, yeni hastane hizmete açılsa bile işlevsiz kalacaktır.

FOTOĞRAF ÇEKTİRME ALIŞKANLIĞI

Bu önemli konudaki uyarılarımızı kulak arkası eden Sayın Fatih Çakır, yerel gazetelerimizin 25 Mart Pazartesi günkü haberlerinden öğrendiğimize göre, bu kez de inşaatı devam eden Liman Başkanlığı Binası önünde fotoğraf çektirme alışkanlığını sürdürmüş.  Devlet Demiryolları'ndan Hazine'ye aktarılan arazideki 5 atıl binanın yanına Liman Başkanlığı Binası yapılmaktadır. Sayın Çakır ve Sayın Liman Başkanı'nın da ifade ettikleri üzere, bu binanın hizmete girmesi ile Karadeniz Ereğli'de liman hizmetleri konusunda önemli bir hamle gerçekleştirilmiş olacaktır. Ancak, bu gelişme, Sayın Fatih Çakır'ın boy boy fotoğraf çektirdiği Devlet Demiryolları'ndan Hazine'ye aktarılan bu arazideki mevcut sıkıntı ve sorunları ortadan kaldırmamaktadır, kaldırmayacaktır da.

5 ATIL BİNA VAR

Bu noktada, Liman Başkanlığı için yapılan binanın dışında 5 adet atıl bina vardır. Bu binalardan ikisinin bulunduğu kısma, Karadeniz Ereğli'nin en önemli ihtiyaçlarından biri olan Sahil Sıhhiye Birimi'ni kurabilmek amacıyla uzun süredir önemli girişimlerde bulunulmuştur. İmar Planları'nda da bu binalar, resmî kurum alanları olarak belirtilmiştir. Diğer 3 atıl bina ise, Turgut Reis İlkokulu/Ortaokulu'nun eğitim kampusunun genişletilmesi amacıyla Milli Eğitim'e verilmiştir.

SAHTE MÜFETTİŞ VAKASI

Ancak, duyumlarımız doğru ise, Karadeniz Ereğli'yi büyük sıkıntılara sokan o malum sahte müfettiş (!) vakasının yaşandığı dönemlerde, Sahil Sıhhiye yapılması için tahsis edilen iki atıl binanın bulunduğu kısım da, yanlışlıkla Milli Eğitim'e tahsis edilmiştir. Sahte müfettişin gayretleriyle (!) gerçekleşen bu tahsis neticesinde de Sahil Sıhhiye Binası yapılabilmesi yönünde tek bir adım dahi atılamamaktadır. Halen Sahil Sıhhiye Birimi, Çınaraltı'nda, Liman Başkanlığı'nın hemen yanındadır ve her iki işletme de birbirine bağlı bürokratik işlemleri yürütmektedirler. İlgili Bakanlık, Sahil Sıhhiye Birimi'nin bulunduğu mevcut binayı boşaltacaktı; ancak Hazine arazisindeki yeni yerinin yanlışlıkla (!) Milli Eğitim'e tahsis edilmesi sonucu bunu gerçekleştiremediklerini gördüler.

HANİ KAMPÜS GELİŞLETME ÇALIŞMALARI

Dahası, Turgut Reis İlkokulu/Ortaokulu'nun önemli eksiklerinin ortadan kaldırılması amacıyla Milli Eğitim'e devredilen kısımda da bugüne kadar tek bir çalışma yapılmadı. Hani, ilçenin en güzide eğitim kurumlarından Turgut Reis İlkokulu/Ortaokulu'nun en temel ihtiyacı olan spor salonu yapılacaktı, okulun sosyal aktivitelerini rahatça gerçekleştirebileceği alanlar oluşturulacaktı? Hani Turgut Reis, bu alanda yapılacak kampus genişletme çalışmalarıyla daha modern bir hale getirilecekti? Ne oldu? Sayın Çakır'ın bu sorulara vereceği bir yanıt var mı?

İÇLER ACISI HALİNE GÖREMEMİŞ

Anladığımız kadarıyla, Sayın Fatih Çakır, Liman Başkanlığı'nın yeni binasının inşaatı önünde fotoğraf çektirirken, aynı arazi üzerinde bulunan 5 atıl binanın içler acısı halini görememiş. Terk edilmiş vaziyette olan; tinercilerin, ayyaşların mekanı haline gelen, gayriahlaki birçok olayın vuku bulduğu o binalar, nedense Sayın Çakır ve beraberindekilerin gözlerinden kaçmış (!). Söz konusu atıl binalar ve bu binalarda yaşanmaya devam eden gayriahlaki olaylarla ilgili, Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak, Kaymakamlık Makamı ve Mal Müdürlüğü nezdinde defaatle girişimlerde bulunduk; yaşanmakta olan sıkıntıları bildirdik. Ancak bugüne kadar hiçbir işlem yapılmadı. Hemen her sıkıntımızda olduğu gibi bu sorunumuzda da ilgisizlikle karşılaştık. Hatta bu atıl binaları Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak kendi imkanlarımızla yıkmak istedik. Bu talebimizi de Kaymakamlık Makamı'na bildirdik. Bunun için dahi izin alamadık.

1 TANESİNDEN BİLE HABERİ YOK

Biz inanıyoruz ki, Adalet ve Kalkınma Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Sayın Fatih Çakır'ın, Devlet Demiryolları'ndan Hazine'ye aktarılan bu beş atıl binanın bir tanesinden bile haberi yok. Oysa kendisine, göreve geldiği ilk günden itibaren, Karadeniz Ereğli ve kentte yaşanan sorunlarla ilgili her hususta belediyemize gelerek bilgi sahibi olabileceğini, kendisine her konuda yardımcı olmaya hazır olduğumuzu ifade etmiştik. Umarız, Sayın Çakır, tüm eksikliğini ve bilgi noksanlığını gidermek için gerekli hassasiyeti bundan sonra gösterir.