Tezel; Kurmay Başkanından ayrıca, Karadeniz’in doğal limanı olan Baba Burnu  ve Askeri Limanın  bütün rüzgarlara kapalı önemli bir liman ve Deniz Kuvvetleri’nin bu doğal limanı yeterince değerlendirmediğini,    Kdz. Ereğli’ye bir KOMODOR’LUK  verilmesinin kent ekonomisi bakımından önemini  (yaklaşık 1500-2000 subay, astsubay ve uzman) ekonomik ve kültürel kalkınma olacağını aynı zamanda yarı atıl olan Askeri Limanın değerlendirilmesinin önemini vurguladığını da açıkladı.

Kdz.Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Başkanı Hikmet Tezel,    Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı  Tümamiral Cihat Yaycı ile 1,5, saat süren  görüşme sonrasında, müjdeli haberle döndüğünü açıkladı.

Tezel, Tümamiral Yaycı’nın Kdz. Ereğli eski Devlet Hastanesi alanında inşaat yapma konusunda  engel olmadığını açıkladığını ifade eden Hikmet  Tezel “ Fakülte inşaatının başlamasına bir engel kalmadığı kamuoyuna duyurulur. Bundan sonraki süreçte Kalkınma Bakanlığı’nın bir an önce inşaatı ihaleye çıkarması çok önemli.” Dedi. 

Tezel’in açıklaması aynen şöyle: 

“Hepimizin bildiği gibi eski Devlet Hastanesi arsalarına Fakülte kampüsü yapılmak üzere Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine devri yapılmıştı.

Avam projesi yapılmıştı.

İmar ile ilgili mevzuatlar Belediyemiz tarafından gerçekleşmişti.

İnşaatının başlaması için hazırlanan dosya Rektörlüğümüz tarafından Kalkınma Bakanlığı’na sunuldu. İnşaatının ihaleye çıkmasını bekler iken Askeriye alanının içine alınmasını istediğini hepimiz biliyoruz.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı  ile 26 Mart Pazartesi günü randevu aldım ve  yapılan görüşmelerde  Sayın Komutanımıza  Kdz.Ereğli‘nin  ekonomik verileri  arz edildi.  Kdz. Ereğli’de 2008 dünyayı sarsan ekonomik kriz tersaneleri derinden etkiledi. Çok sayıda  işçi işinden oldu.;  TTK, Kandilli maden ocakları kapanma noktasına geldi. Birçok sac tüccarımız işini bırakmak zorunda kaldığı, kentimizin yapılacak Fakülte kampüsüne  ekonomik bilgiler  arz edildi.

Ankara’daki görüşmelerimde Sayın Komutanımıza Eski Devlet Hastanesi arsalarına Fakülte yapılmasının dışında Çevre ve Askeri Limana ve arsalarına ait bir tasarrufumuz ve planımız olmadığını önemle arz ettim.

Kentimizin ekonomik ve kültürel yapısı, Fakültenin yapılmasının önemi arz edildi ve katkılarını istedik.

Sayın Komutanımız ile yapılan görüşmeler neticesinde eski Devlet Hastanesi arsalarında tasarruf  ve isteklerini Ereğli menfaatine kaldıracaklarını Fakülte  inşaatına başlayabileceğimiz olumlu bir görüşme gerçekleşti.

Fakülte inşaatının başlamasına bir engel kalmadığı kamuoyuna duyurulur.

Bundan sonraki süreçte Kalkınma Bakanlığı’nın bir an önce inşaatı ihaleye çıkarması çok önemli.

Zonguldak  Milletvekillerimizin bu konuya titizlik göstermesi ve sürecin hızlanması çok çok önemli.

Milletvekillerimizin ivedilikle fakülte kampüs  inşaatlarının ihaleye çıkması ve inşaatının başlaması için katkılarını arz ediyorum.

Bir bilgilendirme daha yapmak istiyorum.

Ankara’da Sayın Komutanımız ile yaptığımız görüşmede önemli konulara değindik.

Karadeniz’in doğal limanı olan Baba Burnu  ve Askeri Limanın  bütün rüzgarlara kapalı önemli bir liman ve Deniz Kuvvetleri’nin bu doğal limanı yeterince değerlendirmediğini, Kdz. Ereğli’ye bir KOMODOR’LUK  verilmesinin kent ekonomisi bakımından önemini  (yaklaşık 1500-2000 subay, astsubay ve uzman)  ekonomik ve kültürel kalkınma olacağını, aynı zamanda yarı atıl olan Askeri Limanın değerlendirilmesinin önemini vurguladım.

Yapılacak önemli görüşmeler ve hazırlanan proje ve dosyalar yol haritalarını belirleyeceğini ve kısa süre içinde sonlandırılacağı inandığımız  kamuoyuna Ereğli halkına arz ederim.