YOKSULLUĞUN FOTOĞRAFI: 9,8 Milyon insanın sosyal yardıma muhtaç yaşadığı bir ülkede ekonomik refahtan söz etmek olanaklı mıdır?

* CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İnsan böbreklerini satar mı? diye sordu. Köktürk, Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını dilerim başlıklı soru önergesini TBMM Başkanlığına sundu. Önergesinde Böbreğini satmak isteyenler organ bağışçılarını geçti; krizdeki şirketin işçileri çaresizlikten boşanmaya başladı; doğalgaza zam gelince halk kömüre yöneldi vurgusunu yapan Köktürk  görüşlerini şöyle dile getirip sorusunu yöneltti:
YOKSULLUKTA SON NOKTA
Açlık, borç yükü yurttaşa böbrek sattırıyor. Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, böbreğini satmak isteyenlerin sayısının organ bağışı yapanları geçtiğini belirterek Organ bağışı konusunda son derece sistemli çalışmalar yürüterek bir bilinç yaratmayı hedeflesek de organlarını satmak için başvuranların sayısını düşüremiyoruz dedi. 
300 İŞÇİYE HACİZ
Uzun süredir krizdeki BMC'de çalışanlara ne bir çıkış formülü sunuluyor ne de alacaklarına ilişkin ödeme planı gösteriliyor. Birçok işçi işten atıldı, birçoğu da zorunlu izinde. Geçim sıkıntısı evlilikleri bitiriyor. Yaklaşık 100 işçi eşinden ayrıldı, 300 kadarına haciz geldi. Çoğu eşini, çocuğunu memleketlerine göndermiş, kimi de baba evine dönmüş. 
KÖMÜR GECEKONDUYU AŞTI
Son bir yılda doğalgaza aile ekonomisini sarsacak oranda yapılan ciddi zamlarla birlikte yeniden kömür günlerine dönüş başladı. İstanbul'un gecekondu bölgelerinde yaygın olan kömür kullanımı artık kent içine de yayıldı. Bu durum hava kirliliğini de artırıyor. Sobaların devreye girmesiyle birlikte her gün soba zehirlenmesi ile ilgili acı haberler gelmeye başladı.
 9,8 MİLYON KİŞİ SOSYAL YARDIMA MUHTAÇ…
 Buna göre;
Yukarıdaki yüreğimizi burkan haberlerin, ekonominin bugünkü gidişatı ile bağı konusundaki değerlendirmeniz nelerdir?
Yurttaşlarımızı böbreklerini sattıracak duruma getiren tablonun nedenleri nedir? Sorumluları kimlerdir? 
İyi giden bir ekonomide yurttaşlar böbreklerini satar mı?
Dünyada ekonomik koşullar nedeniyle böbreklerini satılığa çıkaran insanların yaşadığı başka bir ülke var mıdır? Varsa hangi ülkelerdir?
9,8 Milyon insanın sosyal yardıma muhtaç yaşadığı bir ülkede ekonomik refahtan söz etmek olanaklı mıdır?