İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğü tarafından 2009 yılı İnsan Hakları Eylem Planı çerçevesinde İl Tarım Müdürlüğünce oluşturulan çalışma takvimi ile İnsan hakları konusunda personelin katılımı sağlanarak toplantı düzenlenirken, toplantıya Mehmet Çelikel Lisesi Felsefe Grubu Öğretmeni Yasemin Taş konuşmacı olarak katıldı.
Zonguldak Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada toplantı ile ilgili şu bilgiler verildi. "Planlanan ikinci altı aylık dönemde de bu kapsamda Etik Kuralları konulu hizmetiçi eğitimi İl Müdür Yardımcısı Vekili Yaşar Erdoğan tarafından gerçekleştirilmiştir. Vali Yardımcımız Mehmet Öksüz toplantıya teşrif ederek konunun önemini örneklerle personelimize anlatmış, bu konuda kamu kurum ve kuruluşlarının uygulamalarında vatandaşlara hoşgörü ve nezaketle yaklaşılmasının gereği üzerinde önemle durmuş ve personellerimizi bu konuda uygulamaya yönelik örneklerle aydınlatmıştır. 
İl Müdürü Vekilimiz Cemalettin Çataklı, 2010 yılında da bu çalışmalarımıza devam edileceği ve özellikle Valilik İl İnsan Hakları Kurulundan da eğitici personeller talep edileceğini, sağlık ve teknik personellerimizce hedef kitlemize özellikle okullarımızda öğrencilere yönelik olarak sağlıklı beslenme, hijyen ve zoonoz hastalıkları (kuş gribi, domuz gribi, kırım kongo kanamalı ateşi,v.b) konularında eğitim çalışmaları yapılacağını, 2010 yılı Çiftçi Eğitimi ve Yayımı Programı kapsamında sunulacak tüm eğitim faaliyetlerinde de insan hakları konularına yer verileceğini belirtmiştir. Vali Yardımcımız Mehmet Öksüz'ün toplantıya teşrif etmesi konunun personelimizce kavranması açısından büyük önem arz etmiştir" denildi.