10 Aralık İnsan Hakları Haftası Zonguldak il genelinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

10 Aralık 2010 İnsan Hakları Haftası Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törenle kutlandı.Törene, Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Sarbay, CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla ve İnsan Hakları Kurulu üyeleri katıldı. Törende, Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylaç tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, "10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni kabul etmiştir. Bu beyanname, bütün dünyada insan haklarının korunmasını amaçlamaktadır. Birleşmiş Milletler Örgütü'nü üye ülkeler, 10 Aralık tarihini içine alan haftayı İnsan Hakları Haftası olarak kutlamaktadır. Hafta boyunca kişi hakları tanıtılmakta, insanca yaşamanın önemi anlatılmakta ve insan sevgisinin herkese aşılanması için çaba sarf edilmektedir" dedi.
Açıklamanın ardından İnsan Hakları Kurul üyeleri Zonguldak Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Sarbay, Vali Ata'ya çalışmalar hakkında kısa bilgi verdi. Vali Erdal Ata da, "İnsan haklarını korumak hepimizin görevidir. Zonguldak'ta bize insan haklarını ihlal etmiş bir konu olmadı.  Bu sene 18 kişi başvurmuş. 1 sene boyunca 18 kişi başvurmuştur.  Bu da değerlendirilmiştir. İnsan Hakları Kurulu olarak sizlere de verdiğiniz emekten dolayı teşekkür ediyorum. Müracaatların hiç olmamasını istiyoruz" dedi.

KDZ.EREĞLİ
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Erdemir Kültür Merkezinde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi organizasyonuyla tören düzenlendi. Kdz.Ereğli Kaymakam vekili Aydın Memük, Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, İlçe Yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri ve daire müdürleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan program Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Adnan Güler'in konuşmasıyla devam etti. Güler, İnsan Haklarının öneminden bahsetti. Açılış konuşmasının ardından Ereğli Kaymakam Vekili Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem tarafından, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından Kdz. Ereğli İnsan Hakları Kurulu Üyesi Avukat Tayyar Kartal, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Kartal'ın konuşmasındaki en dikkat çeken bölüm çocuklara yönelik yapılan şiddet ve çocuk istismarıydı. Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin sunduğu tiyatro gösteri ile pogram sona erdi.