Alaplı İnsan Hakları Kurulu, Kaymakam Yıldıray Malğaç'ın başkanlığında toplandığı bildirildi. Alaplı Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantının açılışında konuşan Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Kurul'un görevleri ve görev alanıyla ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirmemiz ve bilinçlendirmemiz gerekiyor dedi.
Belirli sürelerde toplanarak çalışmaları değerlendireceklerini kaydeden Malğaç şöyle dedi;
Biz, İlçe İnsan Hakları Kurulu olarak önümüzdeki dönemde, diğer görevlerimizin yanı sıra bu yönde de çalışmalar yapacağız ve vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendireceğiz. İnsan Hakları Kurulu Yönetmeliğinde amaç; 'toplumda ve kamu görevlilerinde insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını incelemek ve araştırmak, insan hak ve özgürlüklerinin kullanılmasının önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan sosyal, siyasi, hukuki ve idari nedenleri incelemek, araştırmak ve bunların çözümüne ilişkin önerilerde bulunmak üzere, illerde İl İnsan Hakları Kurulu ile ilçelerde İlçe İnsan Hakları Kurulunun kuruluş, görev ve çalışma esaslarını belirlemektir. ' şeklinde tarif edilmektedir. Bizler de, İlçe İnsan Hakları Kurulu olarak, Yönetmelikte belirtilen şekliyle çalışmalarımızı yapacağız ve belirli sürelerde toplanarak, yaptığımız bu çalışmaları değerlendireceğiz.
Toplantıda, Yönetmelikte belirtilen şekliyle komisyonlar da oluşturularak, görev bölümü yapıldı. İnsan Hakları İhlallerini Araştırma, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu'na Selma Efe, Dr. Gamze Oynar ve Ali Can; İnsan Hakları Eğitimi ve İnsan Hakları Bilincini Geliştirme Komisyonu'na Doç.Dr. Leyla Gerçek, Ali Coşkun ve Şerafettin Kocaman; Halkla İlişkiler ve İletişim Faaliyetleri Komisyonu'na da Tuncay Tokay, Temel Uslu ve Rahmi Yapar seçildiler.