Alaplı Dünya İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Atalay Lisesi tarafından bir program düzenlendi.

Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Güner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şube Müdürleri Hüseyin Uysal, Mustafa Sakarya, MHP İlçe Başkanı İsmail Altay, Saadet Partisi Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Güngör, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Uludağ, Atalay Lisesi Müdürü Ersin Güler, Alaplı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür vekili Süleyman Bayraktar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Atalay Lisesi Müdürü Ersin Güler, programın açılışında yaptığı konuşmada, ?Bugün 10 Aralık Dünya İnsan hakları günü Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin kabul edildiği 10 Aralık 1948 gününde insanların sahip olduğu en önemli hak yaşam hakkıdır. Yaşama hakkından sonra gelen ise insanı insan yapan ve diğer canlılardan ayıran aklı ve bu sayede düşünebilmesidir. İşte İnsan aklı ise isterse öfke, kin, nefret tohumları eker, düşmanlarını, cinayetleri, savaşların, terörün, fitillini ateşleyerek dünyayı hem kendi hemde diğer insanlar için yaşanmaz bir hale getirir. Veya sevgi, hoşgörü kardeşlik, dostluk tohumları eker, Barışın, özgürlüğün, adaletin, eşitliğin hâkim olduğu bir dünya yaratır. Yarınlarımız olan çocuklarımıza açlık, sefalet ve yoksulluk ve savaşların olmadığı güzel  insanca yaşanabilir bir dünya bırakılmayı diliyorum. Bugün burada Cumhuriyetimizi kuran ve sahip olduğumuz tüm hakları kazanmamızı sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk?ü ve silah arkadaşlarını içinde bulunduğumuz hafta başında şehit edilmiş olan kardeşlerimizi rahmet ve minnetle saygıyla anıyoruz? dedi.

Konuşmaların ardından Atalay Lisesi tarafından İnsan hakları ile ilgili slayt gösterileri ilgiyle izlenirken, Atalay Lisesi Öğrencileri tarafından sunulan İnsan hakları konulu skeçler beğeni topladı.

Programda Şiir ve Kompozisyon dallarında derece elde eden Öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof..Dr. Zekai Güner, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri tarafından verildi.