2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilen  Pir Sultan Abdal Şenlikleri’nde Madımak Oteli'nin yakılması  sonucunda 35 yazar, ozan, düşünür ile iki otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmesinin yıldönümünde, bu insanlık dışı katliamı yapanlar bir kez daha lanetleniyor.

Aralarında Aziz Nesin'in de bulunduğu pek çok sanatçı ve fikir insanının  özel davetli olarak geldiği Sivas’da;  Kültür Merkezi içindeki karşıt grupla çıkan taşlı sopalı çatışmanın polis tarafından fazla büyümeden, zor kullanılarak önlenmesinin ardından gizli el veya eller fitili çekti.

Binlerce kişiden oluşan karşıt grubun, Kültür Merkezi’nden Hükümet Meydanı’na sloganlar atarak gelmesi ve konukların kaldığı Madımak Oteli civarına ulaşıp olayları tetikledi. Madımak Oteli çevresinde konuklar aleyhinde slogan atarak topluluğu tahrik edenlerin oteli ateşe vermeleri sonucunda  otele sığınmış olan ve aralarında Asım Bezirci, Nesimi Çimen, Muhlis Akarsu, Metin Altıok ve Hasret Gültekin'in de bulunduğu 35 kişi yangında yaşamını yitirdi. Aziz Nesin'in de aralarında bulunduğu 51 kişinin kendi olanaklarıyla ağır yaralarla kurtulduğu olay tarihe kara leke olarak geçti.

Sokağa çıkma yasağı ilan edilerek kontrol altına alınan olaylardan sonra yakalanan 190 kişiden 124’ü hakkında "laik anayasal düzeni değiştirip din devleti kurmaya kalkışma" suçlamasıyla açılan davada, 33 sanık hakkında idam kararı verildi. 14 sanığın ise 15 yıla kadar çeşitli cezalara çarptırıldığı olayda, halen daha 8 sanık firaridir.