Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) İle Türkiye Halk Sağlığı Kurumu arasında Çevresel Ağır Metal Maruziyeti Değerlendirme ve Araştırma Hizmet Alımı Protokolü imzalandı.


T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Sağlık Hizmetlerinin Geliştirilmesini Etkileyen Durumların ve Yapılması Gerekenlerin Belirlenmesi, Koruyucu Sağlık Hizmetleri Stratejisinin Geliştirilmesi ve Eylem Planı Projesi kapsamında Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüketici ve Çalışan Güvenliği Başkan Yardımcılığı arasında Çevresel Ağır Metal Maruziyeti Değerlendirme ve Araştırma Hizmet Alımı Protokolü imzalandı.


BEÜ'den yapılan açıklamada, 'söz konusu protokol ile çalışma bölgesinde hane halkının ağır metallere maruz kalma durumunun tespit edilmesi hedefine yönelik olarak bölgede yaşayan 20 yaş ve üzeri 3 bin kişiye ait 6 bin adet biyolojik numunede 23 element düzeyinin BEÜ Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuarında (ICP-MS) metodu kullanılarak 900 bin TL bedel ile tespit edilmesi planlanmaktadır' denildi.