Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin 12-18 Mayıs Dünya Hemşireler gününü kutlayarak bir mesaj yayınladı.
Dr. Bilal Cin yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“Hemşirelik tarihi çok eskilere dayanan, temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslektir. Bu kutsal meslek geçmişten günümüze tıp biliminin de ilerlemesi ile çok önemli aşamalar kaydetmiş sağlık sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Hemşirelerimiz gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Ülkemizin her köşesinde, köylerde ve kentlerde, kimi zaman zor şartlar altında, vazifelerini büyük bir özveriyle gerçekleştirerek halkımızın sağlığına hizmet etmektedir. Sağlık Hizmeti bir ekip hizmetidir. Hemşirelerimiz güç çalışma şartlarına rağmen ortaya koydukları disiplinli, özverili, sabırlı, hoşgörülü, şefkatli tutumları ile sağlıklı insan ve sağlıklı toplum oluşumunda sağlık ekibinin temel taşlarından olmuştur. 
Dünyada ve ülkemizde nesillerin devamı için büyük önem arz eden sağlık hizmetlerinin sağlanması ve gelişmesi için hemşirelerimiz, sorumluluk bilinciyle vazifelerini en iyi şekilde yerine getirmektedirler. 
Bu nedenle insanların sağlıkları için çok önemli ve aynı zamanda kutsal bir görevi yerine getiren, bu yüce mesleğin mensubu olan tüm hemşirelerimizin 12-18 Mayıs hemşireler günü ve haftasını kutlayarak, meslek hayatlarında başarılar dilerim.”