Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Zonguldak Enerji Bir Sen Zonguldak Şubesi'nin istişare toplantısı öğretmenevinde gerçekleştirdi.

"ZAVALLI SÜRÜNGÜNLER"
Açılış konuşmasını Enerji Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı Sedat Güngör yaptı. Güngör yaptığı konuşmasında terör konusuna değinerek, "Bölücü terör örgütlerinin alçakça ve kalleş saldırılarında hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize rahmet diliyorum. Ülkemiz küresel emperyalizmin ve siyonizmin planlı saldırısı altında iken, bunları görmeyen, bunların taşeronları olan, PKK, IŞİD, DHKP ve benzeri terör örgütlerini kınayamayan ve onları terör örgütü ilan edemeyen ve bunun yanında kendi devletini katil ilan edebilecek kadar alçaklaşan karanlık kafalı aydın geçinen zavallı sürüngenleri de kınıyorum” dedi.
Ülke genelinde 20 bin, TTK'da ise bin üyelerinin bulunduğunu belirten Güngör, "Biz tüm üyelerimizin çıkarları menfaatleri doğrultusunda toplu sözleşmeler gerçekleştiriyoruz. Kamu çalışanları Memur Sen ile beraber artı bir değeri ilk kez kazanmış oldu" sözleri ile konuştu.

"KAMUOYUNA PAYLAŞIYORUZ"
Yeni Anayasa süreci ile ilgili ise Güngör şu açıklamayı yaptı: "Ülkenin gündeminde olan yeni Anayasa çalışması ve başkanlık sisteminde de inşallah bu devletin, bu kadim milletin yanında durarak ülkemizin bu günkü geldiği noktadan bir daha geri gitmemesi, huzurun devamı, ekonomik ve siyasi istikrarın kalıcı ve sürekliliği için, siyasette dağınıklığın önlenebilmesi için bugün de yeni Anayasa ve Başkanlık sistemini de desteklediğimizi tüm kamuoyuna paylaşıyoruz"
Güngör, yapılan toplu sözleşmeler ile bir çok kazanımlar elde etmelerine rağmen bazılarının sendika çalışmalarını hiç yok farz ederek eleştiri yapmasını da eleştirerek, "Çalışmalarımız ortadadır. Güneş balçıkla sıvanmaz" sözleri ile yanıt verdi.

"İŞİMİZ ZOR"
Memur Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar’da kısa bir konuşma yaparak, "Asgari ücretin yoksulluk sınırı altında olduğunu üzülerek söylemek istiyorum. Onun için önümüzdeki toplu sözleşmelerde işimiz zor. Ancak sendika olarak tüm zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum” dedi.

"BU İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAYIZ"

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, insan hakları ve özgürlüklere saygılı anayasa hazırlanması gerektiğini belirterek, "Yeni anayasayı sadece hükümet ve yönetim sistemine indirgersek bu işin içinden çıkamayız" dedi.
Tonbul, sendikanın Zonguldak şubesinin istişare toplantısında yaptığı konuşmada, yeni bir anayasadan yana olduklarını söyledi. "Yeni anayasayı sadece bir hükümet ve yönetim sistemine indirgersek bu işin içinden çıkamayız" ifadesini kullanan Tonbul, herkesin benimseyeceği, sivil ve özgürlükçü bir anayasa hazırlanması gerektiğini vurguladı. Tonbul, "İnsanımızdan korkmayan bir anayasa olmalıdır. Devletimizi kutsayan değil, insanı kutsayan bir anayasa olması lazım. Devletimizi kutsayan anayasa yaparsak, insanımızdan korkar, tedirgin olur ve baskı kuran bir yapı oluşturur. O da yeni patlamalara sebep olur. Yeni anayasada yapılacak en önemli şey, insan hakları ve özgürlüklere saygılı anayasa olmalı" diye konuştu.

2 MİLYON 700 BİN KİŞİ SIĞINMACI

Suriye ve Irak'taki krize değinen Tonbul, bu nedenle Türkiye'ye yaklaşık 2 milyon 700 bin kişinin sığındığına işaret etti. Sığınmacı sayısının her gün arttığını dile getiren Tonbul, şunları kaydetti: "Özellikle Hatay bölgemize Bayırbucak Türkmenlerinin de sığınması söz konusu. Dünya, üç maymunu oynuyor. Türkiye bu insanlara kucak açıyor. Medineliler nasıl Mekke'den gelen muhacirlere evlerini açtıysa, ülkemizdeki insanlar da oradan gelenlere evlerini açarak, yiyeceklerini paylaşıyor. Türkiye sığınılacak bir gemidir. Ülkemiz her unsura kapısını açarak misafir etmeyi sürdürüyor."

KATILIM YÜKSEK OLDU
Toplantıya Memur Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Kaya, Şanlı Urfa Enerji Bir Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Evren, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, TTK Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Gebeş, MTA Bölge Müdürü İsmail Cebeci, Kilimli Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yılmaz, İl Ticaret Müdürü İsmail Maden, TTK APK Daire Başkanı Musa Şekerci, TTK Personel Daire Başkanı Cengiz Kılıç, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı İbrahim Cansız, Büro Memur Sen Şube Başkanı Ramazan Seyrek, Enerji Bir-Sen Bartın İl Temsilcisi Üzeyir Saraç, Memur Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Enerji Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sedat Güngör ve Memur-Sen delegeleri katıldı.