Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde (ZKÜ) Gözlemevlerinin İşlevleri, Çeşitleri, Maliyetleri, Toplumsal ve Eğitsel Fonksiyonları konulu konferans düzenlendi.  Zonguldak Karaelmas Üniversitesi eski Konferans Salonu'nda Gözlemevlerinin İşlevleri, Çeşitleri, Maliyetleri, Toplumsal ve Eğitsel Fonksiyonları konulu konferans gerçekleştirildi.
Konferansa, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sözen, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.  Konferansta açılış konuşmasını yapan ZKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sözen, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak'ın 'Gözlemevlerinin İşlevleri, Çeşitleri, Maliyetleri, Toplumsal ve Eğitsel Fonksiyonları' konulu konferans vereceğini belirterek teşekkür etti.
Daha sonra, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak tarafından konferansa katılanlara slayt gösterimi halinde 'Gözlemevlerinin İşlevleri, Çeşitleri, Maliyetleri, Toplumsal ve Eğitsel Fonksiyonları' konulu konferans verildi. Albayrak, Rasathanemizde halk günleri yapıyoruz. İnsanlar gökyüzüne meraklı. Eğitime destek anlamında okullarımız bizleri ziyarete gelebiliyorlar. Her yaştan insan gelip rasathanemizi ziyaret edebiliyor. Yaz okulları yapıyoruz. Eğitim açısından materyaller çok az. Bilimin ne olduğunu anlatmamız gerekiyor şeklinde konuştu.