Alaplı İlçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı.

Alaplı İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi salonunda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşını okunmasıyla başladı. Törende konuşan Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Öğretmenlik insanlık tarihinin en eski ve en önemli ölümsüz mesleğidir. Öğretmen insanların kendi ayaklarını üzerinde durmasını sağlayan yaşamları boyunca kendilerine yetebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasına dönmeden toplumun önünde giden bir gönül eridir dedi.

Konuşmaların ardından adaylığı bu yıl sona eren 28 öğretmen yemin ederken emekli öğretmenlere plaket taktim edildi. Törende ayrıca Okullar arasında düzenlenen şiir kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen futbol turnuvasında dereceye giren, İMKB Alaplı Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi, Çatak İlköğretim ve Atatürk İlköğretim Okullarına İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Dirican, tarafından plaket verildi. Tören öğrencilerin sunduğu oratoryo ile sona erdi.

Törene, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Cumhuriyet Baş Savcısı Yusuf Şahan Kırça, Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve yöneticileri, Svil Toplum Kuruluşları Başkanları, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.