Alaplı Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Ve Büro Amirliği ekipleri ilçe merkezindeki internet kafeler ve oyun salonlarını denetledi.

Alaplı Emniyet Müdür Vekili Komisyer Yardımcısı Oktay İmat ve Asayiş Büro Amirliği ekipleri ilçedeki internet kafe ve oyun salonlarını denetledi. Denetimlerle ilgili bilgiler veren Alaplı iİlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Oktay İmat, ilçede yaptıkları denetimlerle özellikle öğrencilerin ve küçük yaşta ki çocukların bu mekanlara girişlerini önlemeye çalıştıklarını söyledi. Özellikle çocuk ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği internet kafeler de; şiddet, pornografi, kötü alışkanlıkları özendiren sitelere girişin engellenmesi ve filtrasyon konusunda internet kafe sahiplerini uyardıklarını belirten İmat, “İlçemizde yaptığımız denetimlerde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadık. Bazı internet kafeler de filtrasyonun zayıf olduğunu tespit ettik. Bunun yanı sıra internet kafe ve oyun salonlarında ruhsat işlemlerini tamamlamayan işyerlerini evraklarını en kısa zamanda tamamlamaları konusunda uyardık. Denetimlerimiz sürecektir” dedi.
İnternet kafelerin yanı sıra evlerde kullanılan bilgisayarların da aileler tarafından denetlenmesi gerektiğini vurgulayan İmat, “Ailelerimizin çocukların internette girdikleri siteleri mutlaka takip etmeleri, tanımadığı kişilerle sohbet etmelerini önlemeleri, zararlı sitelere girmeyi engelleyecek programları kullanılmaları, çocukların gittiği internet kafeleri mutlaka kontrol etmeleri ve bu konuda tedbir almaları önem taşımaktadır” diye konuştu.