Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, internet medyasının da gazetecilik statüsüne alındığını belirterek, “Sarı basın kartı alabilecek” dedi.

 

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Meclis’te görüşmeleri devam eden İnternet Yasası ile internet medyasının da gazetecilik statüsüne alındığını belirterek, “Sarı basın kartı alabilecek, Başbakanımızın, bakanlarımızın, siyasi liderlerimizin ve benzeri akreditasyonla ilgili programlar yapan bütün programları takip edebilecekler. Bunun ötesinde kamu ilan ve reklamlarını alabilecekler” dedi.

Genel Müdür Mehmet Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Sanıyorum Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Genel Kurulu’nun müsait olduğu bir zamanda Genel Kurula gelecek ve orada kararı alınacak ve kanunlaşacak.
O zaman internet medyası da gazetecilik statüsüne alınıyor. Sarı basın kartı alabilecek, Başbakanımızın, bakanlarımızın, siyasi liderlerimizin ve benzeri akreditasyonla ilgili programlar yapan bütün programları takip edebilecekler. Bunun ötesinde kamu ilan ve reklamlarını alabilecekler. Bunu da Basın İlan Kurumu düzenleyecek. İnşallah en kısa zamanda halledilip kanunlaşınca da 6 ay içerisinde yönetmeliğini hazırlamış olacağız.”

 

(Haber Merkezi)