Ereğli ilçesinde ilk ve orta dereceli öğrencilerinin girişimci ruhlarını cesaretlendirmek amacı ile yapılan 'Benimde Bir İş Fikrim Var' isimli yarışmada dereceye giren öğrencilerin projelerinin Ereğli İş Geliştirme Merkezi(ERİŞGEM)'nin internet sitesinde yayınlanmaya başlandığı bildirildi.
Konuya dair bir açıklama yapan ZERÇEV ve ERİŞGEM Başkanı Cevat Kır, yapılan yarışma sayesinde gençlerin proje bazında çok iyi eserler ortaya koyduklarını belirterek, "Ülke olarak her zaman en temel sorunlarımızdan birinin de proje üretememek. Gençlerimizi bu konuda cesaretlendirmek adına yapmış olduğumuz bu yarışmada her proje birbirinden değerli idi. Ancak jürimizin derecelendirmiş olduğu projeler ödüllendirilirmiş olup bu ödül alan projeleri Erişgem'in internet sitesi olan www.erisgem.com adresinden yayınlayarak halkımızın istifadesine sunduk. Gençlerimizin ne gibi projeler ürettiklerini görmek açısından bunların yayınlanmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda öğrenci kardeşlerimizin ufuklarının biraz daha gelişmesi noktasında katkısı olacaktır." dedi.
Bölgedeki üretici gücün harekete geçmesi gerekliliğinin önemine dikkat çeken Kır, "Bölgemizde istihdamı artırmak çok daha fazla proje ve yatırımla mümkün. Ben, bölgemizde yatırım yapacak ekonomik gücü olan ancak, proje sıkıntısı çeken insanların olduğunu biliyorum. Öğrencilerimizin bu projelerinin yatırım amacında olanlara da ışık tutacaktır. Beklide önemli bir fikir verecektir." dedi
Sitede ilk üçe giren projelerin yanı sıra jüri özel ödülü ve ZERÇEV özel ödülü alan projelerde bulunduğu ifade edildi.