Yapılan araştırmalara göre geçen yıl internet ortamından yapılan satışlar 14 milyar lirayı aştı. İnternet sitelerinden alışveriş yapacakların güvenliği için dikkat etmeleri gerekenlere ilişkin heradimda.com kurucu ortağı Banu Kaya açıklamada bulundu.

 

“NELERE DİKKAT EDİLMELİ?”

Yapılan araştırmalara göre geçen yıl internet ortamından yapılan satışlar 14 milyar lirayı aştı, Online satışlardaki talep devam eden süreçte arzı getirdi. Ancak yapılan incelemelere ve yine internetten edinilen bilgilere göre satış sitelerindeki bilgiler çok önemli. Sitelerde mutlaka ve mutlaka bulunması gerekenler var. Bu konuda HerAdimda.com kurucu ortağı Banu Kaya yaptığı açıklamada şöyle söyledi: "Sitenin sahibi önemli. Alışveriş sitesinin mağazasının ya da deposunun adresinin olması önemli.En önemliside siteye maille ulaşılmasının yanı sıra kesinlikle aktif bir telefonun olup olmadığının kontrol edilmesi gerekiyor.Eğer bu bilgiler hakkımızda, iletişim gibi sayfalarda yer almıyor ise sipariş vermekte tereddüt etmelisiniz.

 

FİYATLAR KARŞILAŞTIRILMALI

Alışveriş sitelerindeki fiyatlar mutlaka karşılaştırmaya tabi tutulmalı. İnternetten satış yapan sitelerde dikkat edilmesi gereken hususlar arasında ürünün fiyatıda çok büyük bir önem arzediyor. Uygun fiyatlı bir ürün bulduğunuzda o ürünü diğer sitelerden mutlaka sorgulamalısınız. Bulduğunuz diğer sitelerin fiyatları ile uygun fiyatlı bulduğunuz sitenin ürüne biçtiği fiyat arasında çok büyük farklar varsa burada da bir durmalı düşünmelisiniz. Karşınızdaki bir firma değilse ya da kampanya, fırsat benzeri bir çalışma içinde değilse sitenin hangi firmaya ait olduğuna, adresine, telefonuna mutlaka bakmalı ve arayıp istediğiniz ürünün stokta olup olmadığını sorgulamalısınız. Mutlaka sorulması gereken sorulardan biride ürünün size ne kadar sürede gönderileceğidir. Satıcı size 10-15 gün diyorsa bilmelisiniz ki o ürün o satıcının stoğunda yoktur. Bunun yerine stoklu çalışan firmaları tercih etmelisiniz diyen HerAdimda.com kurucu ortağı Kaya sitelerinde şu anda Twigy, Birkenstock, Sanbe, Crocs gibi markaların yanı sıra çok kısa sürede kendi üretimleri olan terlik, panduf ve ev botlarını da internetten satış ortamına koymaya hazırlandıklarını belirtti.

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUS

Terlik sektöründe Türkiye’nin en iyi alışveriş sitelerinden biri olma vizyonuyla kurulan HerAdimda.com sitesinin hergün yenilendiği ve müşteri odaklı çalıştığını açıklamalarına ekleyen Kaya, iade ve satış garantilerinin ayrıca dikkat edilmesi gereken bir husus olduğuna dikkat çekti. Online alışveriş sitelerinde güvenliğin en ön planda tutulması gerektiği günümüzde teknolojik alt yapısı ile HerAdimda.com güvenli ve kolay alışverişin huzurunu müşterilerine sunuyor. Son olarak satış sitelerinde dikkat edilmesi gereken önemli bir konuda sitelerin sosyal medya hesaplarınında incelenmesidir. Güvenilir siteler facebook, twitter, pinterest, flickr, google plus gibi birçok sosyal medya kanalında da müşterilerine hizmet vermektedir”

 

(Haber Merkezi)