Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde intihar girişiminde bulunan ve aynı hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin kalbi, karaciğer ve böbrekleri bağışlandı. Organlar, sabaha karşı yapılan operasyonla alınarak yeni sahiplerine götürüldü.
Edinilen bilgiye göre, ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde teknik servis elemanı olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Erol Y. (37), 2 gün önce hastanenin ısı merkezinde kendini iple asarak yaşamına son vermek istedi. Bir güvenlik görevlisinin durumu fark ederek yetkililere durumu bildirmesinin ardından Erol Y., kalp masajı yapılarak hayata döndürüldü. Aynı hastanede tedavi altına alınan Erol Y.'nin akşam beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, ailesi kalbi, karaciğer ve böbreklerini bağışladı. Uygun
organların bulunması üzerine Ankara ve Malatya'da bekleyen hastalar için uzman ekipler, askeri uçakla Çaycuma  Saltukova beldesinde bulunan Zonguldak Havaalanı'na indi. Zonguldak İl Acil Afet Müdürlüğü ekipleri tarafından karşılanan uzman ekipler, kara yolu ile ZKT Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi.
Ekipleri hızlı bir şekilde almak için hazırlık yaptıklarını belirten hastane ve özel güvenlik görevlilerinin, uzman ekipleri daha önceki nakiller için aldıkları Acil Servis kısmı yerine yemekhane kapısından almaları dikkat çekti. Hastane görevlileri ile görüntü almalarını engellenen basın mensupları arasında tartışmalar çıktı.
Uzman ekipler, saatler süren ameliyatların ardından organları alarak, kentten ayrıldı.