Son 3 ay içerisinde Kdz.Ereğli’de 60 intihara teşebbüs olduğunu belirten Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, hırsızlık olaylarının aydınlatılmasında büyük başarı sağladıklarını söyledi.

 

 

İlçede 30 bin 600 araç bulunduğunu yaşanan trafik sorununun da çözümünün çok basit olduğunu vurgulayan Koçak, vatandaşların polis ile işbirliği içerisinde olmasını istedi.

 

 

Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, son 3 ayda Kdz.Ereğli’de 33 hırsızlık, 60 intihara teşebbüs olayı yaşandığını söyledi. Koçak, makamında düzenlediği basın toplantısında özellikle suç ve suçlularla etkin mücadele konusunda halk desteğini yanlarında görmek istediğini söyledi. Koçak, ilçedeki trafik sorunu ve mobese sisteminin kurulmasına ilişkinde açıklamalar yaptı.

 

“HIRSIZLIK OLAYLARI

KISA SÜREDE AYDINLANDI”

Ereğli’ de en çok ön plana çıkan suç unsurunun hırsızlık olduğunu kaydeden Koçak, bu konuda Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin büyük bir yol kat ettiğini söyledi. İlk etapta 18 hırsızlık olayının olaylardan kısa bir süre sonra aydınlandığını, 4 ayrı hırsızlık grubunun ortaya çıktığını belirten Koçak, "Toplamda 33 ayrı hırsızlık olayının 26’si çözüldü. Hırsızlık olayına teşebbüs edenler gerekli mercilere sevk edildi." dedi.

 

FORMÜL ÇOK BASİT!..

Koçak, trafik sorununa ilişkin olarak bir soruya verdiği yanıtta, özellikle Devrim Bulvarı, Erdemir Caddesi ve Meydanbaşı Caddesi’nde trafik yoğunluğu yaşandığını ve genelde bu duruma ikinci sıra parkların neden olduğunu söyledi. İlçede 4 ayrı trafik ekibinin söz konusu güzergâhlarda denetimler yaptığını belirten Koçak, "Trafik sorununu çözmek için formül çok basit. Ancak sürücülerin bu konudaki hassasiyetleri çok önemli. İkinci sıra parklar sorunun nen önemli nedeni. İlçede 30 bin 600 araç var. Biz özellikle 2.sıra parkları önlemek için söz konusu güzergâhlarda farklı bir uygulama başlatacağız" sözleri ile konuştu.
Koçak, son olarak Kdz.Ereğli’de Aralık ayından bugüne kadar 60 ayrı intihara teşebbüs olayı görüldüğünü ve bunlardan 2’sinin ölümle sonuçlandığını da sözlerine ekledi.