Kısa adı ESTAŞ olan Ereğli Sac Tüccarları A.Ş. Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanları  Esat Koç'un  intihara teşebbüs olayı ilgili görüşlerini kamuoyuna açıkladı.

Yönetim kurulu; 2008 Yılından itibaren Kdz.Ereğli'de başlayan ekonomik krizin özellikle son bir yılda etkisini daha da arttırarak devam ettiğine dikkat çekerken, 400'e yakın sac tüccarının büyük çoğunluğunun ayakta kalmayı başaramadığı vurguladı.

 

ESTAŞ Yönetim Kurulu'nun yazılı açıklaması şu şekilde:

 

Ayakta kalma mücadelesi veren firmalar ise rekabet şansı verilmemesi nedeniyle büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Aynı zamanda şirketimizin yönetim kurulu başkanımız Esat Koç, çeşitli sebeplere bağlı yaşanan ekonomik sıkıntıların birikimi ile bir anlık bunalım sonucu başına ateş etmiştir.

 

Tesellimiz şudur ki, büyük bir tehlike atlatılmıştır. Sayın başkanımız, kendi iş hacmi yanı sıra, bir yandan şirketimiz, diğer yandan meclis üyeliğini sürdürdüğü dönemde Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı sac sektöründeki tüccarlarımız için de çaba göstermişti. Sebepleri kamuoyunca da çok iyi bilinen sektördeki sıkıntıların aşılmasında büyük gayretleri bulunan Sayın Koç'un üzerinde de yoğun baskı olduğu biliniyordu. Başkanımız Koç'un yaşadığı son olay, aslında ortaya çıkan fotoğrafı söze gerek kalmaksızın, net olarak anlatmaktadır.

 

Başkanımız, sektörün yaşadığı sorunların kendisi üzerinde oluşturduğu sıkıntılarını dışa vurmuştur. Bu kapsamda, gelinen noktada gelişmelerin hiç de iyi ve iç açıcı olmadığı gözlemlenmekle birlikte, başkanımız yine de son ana kadar çözüm arayışını diyaloglarla sonuçlandırmaya çalışmıştır.  Belirttiğimiz gibi; yaşanan üzücü olaydaki tesellimiz, Esat Koç'un hala aramızda olmasıdır. Ancak, İlçe ekonomisine önemli katkısı olduğu ortada olan sac piyasasında bir daha böyle olumsuzlukların yaşanmaması en büyük dileğimizdir. Bu dileğimize, konunun diğer muhataplarının da katkıda bulanması gerekmektedir. Hatta kaçınılmazdır.