Kdz. Ereğli Belediyesi’nin AKP’li Meclis Üyelerinden Yusuf Kalay “Kamuoyunun Dikkatine” başlıklı yazılı açıklamasında, belediye başkanı tarafından toplumun her kesimin tehdit edildiğini öne sürdü.

Yusuf Kalay, milletvekili genel seçimlerinin sonu erdiğini ve sonuçların da ülke ve bölgemize hayırlı olmasını dilediğini yazılı açıklamasında, Kdz. Ereğli Belediye Başkanının seçimden sonra halkı cezalandırmak istediğini ve her önüne geleni tehdit ettiğini belirterek bu zulmün sona ermesi gerektiğini kaydetti.

Kalay eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Milletvekili adayı olamadığı halde Ereğli Belediye Başkanı seçim kampanyası boyunca gittiği her yerde hem partimiz ve hükümetimiz için ağır ifadeler kullanmış, hem de ayırt etmeksizin eşine oy verilmemesi durumunda köylüyü, muhtarı esnafı, şoförü, kafeteryaları, iş adamlarını sanayiciyi, inşaatçıyı, imamı, simitçiyi, çaycıyı önüne kim gelirse tehditler etmiş, kiminin inşaatını mühürlemekle kimininkini yıkmakla, mahallenin suyunu kesmek, çöpünü almamak, halk otobüslerini geri çekmek, yapılan çocuk parklarını ve asfaltları sökmekle tehdit etmiştir.

Bizler seçim öncesi basın yoluyla bunları dile getirmiş ve yapılanları yanlış olduğunu sevgi- barış –dostluk kenti Ereğli ye ve Ereğli Belediye Başkanına yakışmadığını dile getirmiştik

Seçimler ve seçim sandıklarında ki oylar demokrasinin güzelliği ve halk iradesinin tecellisidir. Fakat seçimlerde ki arzu ettiği sonucu alamayan Kdz Ereğli belediye başkanı daha önce de Soğanlı Yörük ve Pınarcık köylerinde ki referandumda yok saydığı halk iradesini bu seçimde de de yok sayarak seçim sonuçlarını hazmedemediği için Ereğli tarihinde görülmemiş bir intikam ve nefretle taraflı tarafsız Ereğli halkının üzerine saldırmaya başlamıştır

Seçimden sonra kafeteryaları, inşaatları, yüzlerce insanın çalıştığı imalathaneleri yıkıyor. Mahallelerin sularını kesip çöplerini almıyor, daha akla hayale gelmeyecek zulüm yollarını başvuruyor. Oysa unuttuğu büyük bir gerçek var ki Ereğli halkı büyük ve teveccühle tekrar belediye başkanı seçilmesini sağladı ve yıllarca yapmadığı yatırımları ve hizmetleri yapmasını beklemektedir.

Belediye başkanı ise bu gücün verdiği şımarıklıkla herkesi küçümsüyor, yakıyor, yıkıyor bu kentin kralı benim edasıyla hareket ediyor. Oysa KRAL ÇIPLAKTIR. Ben AK Parti  Kdz. Ereğli belediye meclis üyesi Yusuf Kalay olarak kendisine tavsiyem derhal bu hareketlerinden vazgeçsin, bu yaptıkları hiçbir başkana yakışmaz. Hiç kimse kendi kentine ve seçmenine böyle zulüm etmez. Bu hareketlerine son vermezse hiç kuşkusuz hem yargı önünde Hem de kamuoyu vicdanında yargılanacaktır.

Belediye meclis üyesi olarak bütün bu gelişmeler takibimiz altındadır. Ereğli sahipsiz değildir.”