Orman Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet İpek ve Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Daire Başkanı Emin Şimdi  Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel’ i makamında ziyaret eden Genel Müdürü Yardımcısı İpek ve Daire Başkanı Şimdi, daha sonra Bartın Orman İşletme Müdürlüğüne geçti.

Bu ziyaret ile ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

Bartın Orman İşletme Müdürlüğünde Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile bir araya gelen İpek burada Bartın Üniversitesi ile Orman Genel Müdürlüğü arasında yapılabilecek işbirliği çalışmaları hakkında mini bir sohbet toplantısı yaptı.

Defne Bartın’ da Masaya Yatırıldı.

Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel’ den Zonguldak Orman Bölge Müdürülüğü’ nde yürütülen ormancılık çalışmaları hakkında sunu eşliğinde bilgiler alan Genel Müdürü Yarımcısı İpek daha sonra Zonguldak Bölge Müdürlüğü sınırları dahilinde üretimi yapılan defne ile ilgili faydalanma, envanter ve satış konularında toplantı düzenledi.

Toplantıya Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Daire Başkanı Emin Şimdi , Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Aksan, Bursa Orman Bölge Müdürlüğünden Şube Müdürleri, Turgut Keskin ile Faruk Bayraktaroğlu, defne üretimi yapılan Kdz. Ereğli, Ulus, Zonguldak ve Bartın İşletme Müdürleri, Müdür Yardımcıları ve İşletme Şefleri katıldı.

Envanter, faydalanma ve üretim teknikleri ile karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışıldığını toplantının ardından geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından hizmete açılan defne kurutma ve işleme tesisinde incelemelerde bulunan Dr. Ahmet İpek ve Emin Şimdi tesis sahibinden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Çalışanlarla da sohbet eden Dr. Ahmet İpek ve beraberindekiler daha sonra tesis sahibi ile üretim ve tahsis konularında talep ve sorunları hakkında değerlendirmede bulundular. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet İpek ve Daire Başkanı Emin Şimdi Bartın’ dan ayrıldı.