Kendini Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi olarak tanıtan ve aylarca Kdz. Ereğli'nin eğitim sistemini yöneten müfettişin sahte çıkması üzerine başlayan soruşturmada, bakanlığın ne karar vereceği merakla bekleniyor.

İLÇEDEN İKİNCİ SUÇ DUYURUSU:  Ankara'dan gelerek duruma el koyan ve ilçede bir çok kişinin ifadesini de alan Bakanlık müfettişleri raporlarını teslim ettiklerinde, olayda kusuru bulunanların ceza alıp almayacakları belirlenecek. MEB'in ayrıca bakanlık adına savcılığa suç duyurusunda bulunması da bekleniyor. Bu arada Kdz. Ereğli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe Cumhuriyet Başsavcılığına sahte müfettiş Özlem Kural ile ilgili ikinci kez suç duyurusunda bulundu. İlçe Milli Eğitim, ikinci suç duyurusunda sahte müfettiş Kural'ın Turgut Reis İlköğretim Okulu'nun restorasyonuyla ilgili olarak MEB İnşaat Daire Başkanlığı adına sahte  'Onay Belgesi' düzenlediğinin belgesini savcılığa teslim etti.

2012 yılında Kdz. Ereğli'de ortaya çıkan sahte müfettiş olayı Türkiye'nin gündemine kadar girdi. Olayda, aslen Kdz. Ereğli doğumlu olan ve bu ilçede yaşamakta bulunan 1 çocuk annesi 27 yaşındaki Özlem Kural, kendine bastırttığı Milli Eğitim Bakanlığı Müfettiş Yardımcısı kimliği ve kartviziti  ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gidip okul müdürlerini toplayın diyerek talimat verdi. Özlem Kural'ı gerçekten bakanlık müfettişi olduğuna inanıp verdiği tüm talimatları yerine getiren ilçe milli eğitim yöneticileri, okul müdürlerini de topladı. 1 Haziran 2012 tarihinde gerçekleşen bu toplantıda ilçenin ihtiyaçlarını tespit eden ve Fatih Projesi kapsamında iyileştirmeler yapılacağını, ayrıca seçilecek bir pilot okulun da baştan sona restore edileceğini açıklayan sahte müfettiş büyük bir heyecan da yarattı. Gerçekten de dediğini yapan ve kendi oturduğu evin hemen yanındaki Turgut Reis İlköğretim Okulu'nun 15 Temmuz'dan itibaren restore ettirmeye başlayan Özlem Kural, ayrıca bir çok okula da malzeme yardımı yaptı. Özlem Kural bu hizmetleri yaparken, MEB'in yeni eğitim ve öğretim sistemi 4+4+4 konusunda da bir çok kararları aldı ve yönlendirdi. Ta ki, konu 1 Ekim 2012 tarihli gazetemizde FİLM GİBİ OLAY manşetiyle müfettişin sahte olduğunun ortaya çıkarılmasına kadar.

İDARİ VE ADLİ SORUŞTURMA

İşte bu sahte müfettiş haberiyle birlikte başlayan süreçte son aşamaya gelindi.  Haberin yayımlanmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özlem Kural hakkında Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına sahte müfettiş iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Olayın adli yönünü savcılık yürütürken, idari yönden de MEB Müfettişleri Ankara'dan Kdz. Ereğli'ye gelerek, konuyla bağlantılı ilçe milli eğitim, okul yönetimi, düzenlenen toplantılara katılan okul müdürleri ve öğretmenleri, Turgut Reis İlköğretim Okulunda yürütülen restorasyon çalışmasının müteahhitlerinin ifadelerini aldı ve Ankara'ya döndü. Diğer yandan da Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün denetmen ekibi Kdz. Ereğli'ye gelip, olaya tanık olan ve toplantılara katılan yöneticilerin ifadesini alırken, ayrıca gazetemiz haber merkezine de gelerek yayımladığımız toplantı tutanağını nereden aldığımızı sordular. Meslek ilkelerimiz gereğince, haber kaynaklarımızın açıklamayacağını belirttiğimiz müfettişlere de soruşturma dosyasını tamamlayarak vilayete geri döndüler.

Şimdi son sözü Bakanlık müfettişlerinin hazırladığı rapor söyleyecek. Bu rapor tamamlandığında bakanlığın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunabileceği öğrenilirken, idari yönden de bazı cezaları uygulaması bekleniyor. Bilindiği gibi, Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması da devam ediyor.

Öte yandan geçtiğimiz hafta ise ilçe Milli Eğitim Müdürü Abdulselam Aksoy görevinden alındı ve eski görev yeri olan Anadolu Kız Meslek Lisesi Müdürlüğü'ne atandı.

 

SAHTE MÜFETTİŞ OLAYIYLA İLGİLİ SÜREÇTEN SATIR BAŞLARI:

1 Ekim 2012 tarihli FİLM GİBİ OLAY haberimizin özeti şöyle:

*Kendisini bakanlık müfettişi olarak tanıtan Ö. K. isimli kadın Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek tüm okul müdürlerini toplamalarını emretti. Müfettişin emrini uygulayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul müdürlerini Kdz. Ereğli Lisesi'nde toplayıp müfettiş ile tanıştırdı.

*Okul müdürlerine emirler yağdıran müfettişin sahte olduğu ise Ankara'dan gönderilen iki müfettişin işbaşı yapması ile ortaya çıktı. Bakanlık, görevlendirdiği müfettişlerin isimlerini İlçe Milli Eğitime bildirince, kendini müfettiş olarak tanıtan kişi ile ilgili kuşkular doğdu. Kandırıldıklarını anlayan şube yöneticileri üç aydan bu yana kendini müfettiş olarak tanıtan ve ilçede bir çok düzenlemeler yapan kişiyle ilgili yasal yollara başvurdular.

*Turgut Reis İlköğretim Okulu'nda restorasyon çalışmaları başlatan ve okulu baştan sona yenileyen sahte müfettişi Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına bildirerek suç duyurusunda bulunan Milli Eğitim Müdürlüğünün ilçe yöneticileri, olayların nasıl sonuçlanacağını bilemediklerini ifade ettiler.

 

3 Ekim 2012 tarihli MÜFETTİŞ SUSKUN haberimiz:

 

*Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne kendini bakanlık müfettişi olarak tanıtan Özlem Kural'ın müfettiş olmadığı ortaya çıkmadan önce okul müdürleriyle yaptığı toplantı tutanaklarını ele geçirdik.

 

*Kdz. Ereğli ilçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy,  konuyu doğrulayıp olayı Cumhuriyet Başsavcılığına yaptıkları suç duyurusu ile intikal ettirdiklerini ifade etti.

 

*Özlem Kural, konunun  'Film gibi olay' başlığıyla yayımlanmasının ardından gazetemiz merkezini aradı. Özlem Kural kendisinin Ankara'da olduğunu ve ertesi gün dönerek konuyla ilgili açıklama yapacağını bize bildirdi. Kural'a konuyla ilgili tüm açıklamalarını yayımlama sözü verdik ve beklediğimizi ifade ettik. 

 

4 Ekim 2012 tarihli MÜFETTİŞLİKLE 'KURAL' TANIMADI başlıklı haberimiz: 

 

Kdz.Ereğli'de yaşanan ve gazeteniz ÖNDER'in ortaya çıkardığı sahte müfettiş olayı Türkiye'nin de gündemine oturdu. Konu ile ilgili soruşturma ise sürdürülüyor. Olayın taraflarından olan Özlem Kural, 'Kendinizi neden müfettiş yardımcısı olarak tanıttınız?' sorusuna ise, 'Okulların ihtiyaçlarını bilmem gerekiyordu o yüzden' sözleri ile yanıtladı.

 

27 Yaşındaki bir çocuk annesi Özlem Kural'ın Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelerek kendisini müfettiş yardımcısı olarak tanıtması ile başlayan ve yaklaşık 3 aylık süreyi kapsayan gelişmeler savcılığa kadar uzandı. Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konu ile ilgili suç duyurusunda bulunurken Kdz.Ereğli Kaymakamlığı da soruşturma başlattı.

 

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, 'kadın, müfettiş yardımcısı olarak kartvizit bastırmış. Bunu da savcılığa sunduk ayrıca okul idaresi hakkında da soruşturma başlattık' sözleri ile konuşurken, olayın tarafı olan 1 çocuk annesi 27 yaşındaki Özlem Kural ise kendisine telefonla ulaşan a.a muhabirine iddialı açıklamalarda bulundu.

 

9 Ekim 2012 tarihli AĞAOĞLU'NDAN YANIT GELDİ haberimiz:
 
Kdz. Ereğli'de kendini müfettiş olarak tanıtan ve daha sonra da müfettişliğinin sahte olduğu ortaya çıkan Özlem Kural'ın, Ağaoğlu ile de bir bağlantısının olmadığı resmen açıklandı.

Kamuoyuna Film gibi olay başlığıyla duyurduğumuz sahte müfettiş olayı gündemdeki yerini koruyor.  Kendini Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfettişi olarak tanıtan ve ilçede birçok toplantıya başkanlık yapıp, 4+4+4 sistemiyle ilgili bir dizi karar alıp uygulatan Özlem Kural'ın gerçek müfettiş olmadığının öğrenilmesinin ardından patlayan skandalın boyutları netleşiyor. Özlem Kural'ın bu dönem içinde pilot okul olarak seçtiği ve restorasyonunu başlattığı Turgut Reis İlköğretim okuluna yapılan harcamaların kaynağının da  Sosyal Sorumluluk Çerçevesinde Ağaoğlu'nun üstlendiğini açıkladığı iddia edilmişti.  Haberi yayımlamadan önce başvurduğumuz Ağaoğlu Şirketler Grubu'ndan sözlü olarak aldığımız  'biz de böyle bir isim yok' açıklamasının ardından aynı şirketten bu kez yazılı açıklama geldi. Seda Kara ismiyle Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun gazetemize yaptığı yazılı açıklama şöyle:
Merhaba;  Okullara vakıf aracılığıyla destek oluyoruz direk olarak şahıs yollamıyoruz, ayrıca bahsettiğiniz isim ile şirketimizin ilgisi yoktur.
Bilindiği gibi, bir süredir Kdz. Ereğli'de Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun adı dolaşıyor ve ilçeye yüzme havuzu yaptıracağı da müjdeleniyordu. Ağaoğlu'nun gazetemize yaptığı bu açıklamasının ardından, bu tür haberlerin de doğru olmadığı olduğu ortaya çıkmış oldu.

 

15 Ekim 2012 tarihli KİMSEYİ KANDIRMADIM başlıklı haberimiz:
 
Müfettiş rolüyle Kdz. Ereğli'de bir dizi toplantılara başkanlık eden ve kararlar alıp uygulayan Özlem Kural yapılan hizmetleri savunurken, 'Ben kendimi eğitime adadım. Her şey eğitim için. Benim yaptığım işler ortada kimseyi kandırmadım, yanlış bir hareket yapmadım, zamanımı ilçe genelindeki okulların ihtiyaçlarının karşılanması için harcadım' dedi.
Kdz.Ereğli'de kendisini Milli Eğitim Bakanlığı müfettişi olarak tanıtıp ilçe genelinde okullara yaptığı yardımlar ile Türkiye gündemine oturan Özlem Kural gazeteniz Önder'e konuştu.

 

Evinin bahçesinde ailesi ile birlikte  Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Mustafa Kemal Bektaş'ı ağırlayan Özlem Kural, fotoğraf ve görüntü çekilmesini istemedi, yaşanan gelişmelere ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.

Herşey eğitim için diyerek sözlerine başlayan Kural, 'İlçe genelinde okul müdürlerinin de katılımı ile Kdz.Ereğli'de bir toplantı yaptık ve bu toplantıda yeni eğitim sistemine ilişkin gelişmeleri değerlendirdik. Bu toplantının ben gerek okul müdürleri gerekse ilçe milli eğitim yöneticileri için olumlu geçtiğine inanıyorum' dedi.

 

Kdz.Ereğli ve Alaplı'da bulunan okullarda çeşitli iyileştirmeler yapıldığını pilot okul seçilen Turgut Reis İlköğretim Okulu'nun ise tamamına yakınının modern bir görünüme kavuşturulduğunu belirten Özlem Kural, 'Turgut Reis Okulu pilot okul seçilmesinin nedenlerinden bir tanesi bu okulun içerisinde bulunan malzemelerin iyi olmasıydı. Bu malzemeler Kdz.Ereğli'nin bir çok köy okuluna yine Alaplı'da da 1-2 okula verildi ve bu okullarımızın eksiklikleri de giderildi. Turgut Reis okulunda gelinen noktada birçok sorunu ortadan kalktı. Okul içerisinde ve dışarısında zeminin kaplanması için çalışmalarımız var inşallah bu çalışmaları da tamamlayınca Kdz.Ereğli'ye modern bir okul kazandıracağız. Unutmayalım ki bu modern okulda çocuklarımız eğitim ve öğretim görmektedir. Yine şunu da belirtmek istiyorum Turgut Reis İlköğretim Okulu'nun Okul Yönetimine bir kez daha teşekkür ediyorum, okulun eksikliklerinin giderilmesi için üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirdiler, mesai saatleri dışarısında bile okula gelerek bu eksikliklerin giderilmesi için zaman harcadılar sözleri' ile konuştu.

'Kendinizi neden müfettiş olarak tanıttınız?' sorusunu ise Kural şu sözlerle yanıtladı:

 

'Bakın ben kendimi eğitime adadım. Her şey eğitim için. Benim yaptığım işler ortada kimseyi kandırmadım, yanlış bir hareket yapmadım, zamanımı ilçe genelindeki okulların ihtiyaçlarının karşılanması için harcadım. İleriki dönemlerde bunun ile ilgili net bir açıklama yapacağım. Şuan sadece gelişmeleri takip ediyorum.Birinci önceliğimiz Turgut Reis İlköğretim Okulu'nun tamamen eksikliklerini gidermektir. Turgut Reis ile birlikte pek çok okulumuzun sorununu çözebildiysek ne mutlu bize. Bakın Kızılcapınarköyü'nde okulumuz var bu okulumuzun durumu ortada, gittik, bu okullarımızı gezdik, yerinde inceledik. 2 Prefabrik okul için bir çalışma içerisindeyiz. Bu prefabrikleri sponsorlarımız aracılığı ile getirip kurabilirsek o bölgedeki çocuklarımızı modern eğitimle kavuşturabilirsek bundan daha güzel bir şey var mı? Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ilçe genelindeki okullarda kullanması için 4 ton boya aldık. Bu boyalar Abdüsselam Aksoy'a verildi ve onların istekleri doğrultusunda ilçe genelindeki okullarda kullanılmak üzere teslimi yapıldı.'

 

Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim'de görevli Şube Müdürlerine de destek olduğunu belirten Özlem Kural, Evet İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki şube müdürlerine de 6 adet bilgisayar verilmiştir dedi.

 

20 Ekim 2012 tarihli BÖYLE BİR MÜFETTİŞ YOK! haberimiz:
 
Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Kdz. Ereğli'de aylarca kendini müfettiş olarak tanıtan ve okul müdürleriyle bir çok toplantılar yapıp emirler veren Özlem Kural'ın Bakanlık ile hiç bir ilişkisinin bulunmadığını açıkladı.

Bu arada Özlem Kural'ın okul müdürleriyle düzenlediği toplantı tutanaklarının basına nasıl sızdırıldığını araştıran müfettişler gazetemiz haber merkezine geldiler. Müfettişlere kimlikleri de sorulduktan sonra  Haber kaynaklarımızı açıklamak gazetecilik prensiplerimize aykırıdır yanıtı verildi.

 

Gazeteniz ÖNDER'in 1 Ekim 2012 tarihli sayısının manşeti 'Film gibi olay' başlığını taşıyordu. Bu haberde, Kdz. Ereğli'de kendini Milli Eğitim Bakanlığı müfettişi olarak tanıtan Özlem Kural'ın gerçek müfettiş olmadığı iddia edilerek, ilçede aylarca bir çok karar alıp uygulayan ve bu arada da Turgut Reis İlköğretim Okulu'nun da restorasyonunu nasıl gerçekleştirdiği soruluyordu. Haberde, yapılan masrafların da Ağaoğlu şirketi tarafından ödeneceği iddialarının da doğru olmadığını açıklamıştık. Bu haberimizin ardından da sahte müfettiş Özlem Kural'ın ilçedeki tüm okul müdürlerini toplayıp emirler verdiğini ve bu toplantıyla ilgili yapılan konuşmaların yer aldığı tutanağı yayımlamıştık. Daha sonra fotoğraf ve video çekmeme sözü vererek konuşma şansı bulduğumuz Özlem Kural, zaman içinde Turgut Reis İlköğretim okuluna yapılan masrafların tamamının ödeneceğini ve ismini açıklayamadığı sponsorları bulunduğunu açıklamasını yapmıştı. Konuyla ilgili ilçe yetkililerinin suskunluğuna devam etmesi üzerine olayla ilgili Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'a 'müfettiş olayı nedir?' diye sorduk.

 

'Böyle bir müfettiş yoktur. Ben Bakan yardımcısı ile bizzat görüştüm. Hatta ve hatta MYKY üyemiz Emine Çift hanım Bakan yardımcımıza gittik bu konuları konuştuk. Böyle bir müfettiş yok. Kendisi de bizzat talimat verdi araştırdı böyle bir müfettiş maalesef yok. Biz olayın artık hem yargıya intikal etmiş hem idari soruşturmaya intikal etmiş bir olay. Bu saatten sonra söyleyebileceğimiz herhangi bir şey hem yargıya taraf olur hem idari soruşturma var. Ben sessizliğimi korudum. Böyle bir şeyden aynen öğretmen evinde olduğu gibi haberim yoktu. İş zaten çoktan karışmış. Ben sorumluluk mevkisinde olan birisiyim.  Kargaşanın olduğu yerde dedikodular da çok yayılır. Sonra inanamayacaksınız şekilde başka taraflara dönülür.'

'Peki bu paraları kim ödeyecek?' sorumuz üzerine ise milletvekili Candan 'Benim ödemeyeceğim kesin' dedi.

 

GERÇEK MÜFETTİŞLER ÖNDER'DE

Bu arada sahte müfettiş olayı ile ilgili yaptığımız haberde yayımladığımız tutanağı araştıran Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün müfettişleri Süreyya Aydın ile Şahin Bütüner gazetemiz haber  merkezine gelerek görüşme talebinde bulundular. Müfettişler kimliklerini de göstererek, konuyla ilgili bilgi istediklerinde, gazetemiz yazarlarından Eyüp Bektaş 'Haber kaynaklarımızı açıklamak gazetecilik prensiplerimize  aykırıdır, etik değildir. Bu nedenle haber kaynaklarımızı açıklamıyoruz. Bilenler bilir ki, Önder'e yapılan her türlü ihbarlar ve bilgiler, bizim camiamızda kalır, dışarı verilmez' yanıtını verdi.

 

21 Aralık 2012  MÜFETTİŞ OLAYINDA SKANDAL! başlıklı haberimiz:
 
Kdz. Ereğli'de kendini MEB Müfettiş Yardımcısı olarak tanıtan ve ilçede okul müdürlerini toplayıp talimat veren, Turgut Reis İlköğretim okulunu baştan sona restore ettiren, bir çok okulda düzenlemeler yaptıran, 4-+4+4 uygulamasıyla ilgili kararlar veren ve uygulatan Özlem Kurale olayında şok gelişme. 

 

MEB Rehberlik ve Denetim Başkanlığı Kural'ın kendilerinin ve bakanlığın personeli olmadığını Haziran 2012 tarihinde Valiliğe bildirdi. Valilik de, bakanlıktan gelen bu yazıyı Kdz. Ereğli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne aynı ay içinde göndererek Özlem Kural'ın gerçek müfettiş olmadığını tebliğ etti. Resmi yazıyla müfettiş olmadığı bildirilen Özlem Kural'ın, 3-4 ay Ereğli'de müfettişlik yapmasına kim göz yumdu?

1 Eylül 2012 tarihli Gazetemizin manşet haberinde Film gibi olay başlığıyla duyurduğumuz sahte müfettiş olayından sonra MEB müfettişleri ile MEB Zonguldak il Denetim elemanları konuyu çok boyutlu incelerken, olay savcılığa da intikal ettirilmişti.

 

Kdz. Ereğli'de öyle bir olay yaşandı ki, filmlere konu olacak kadar dikkat çekti. Gazetemiz haber merkezine ulaşan bir ihbarda;  ilçede 27 yaşında bir kadının Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müfettişi olarak kendini tanıtarak aylardır eğitim camiasında bir çok kararlar alıp uyguladığı, okul müdürlerini toplayarak talimatlar verdiği, kaymakam ve belediye başkanını ziyaret ederek bilgi alıp paylaştığı, yeni eğitim sistemi  4+4+4 konusunda okulların eğitim ve öğretimleriyle ilgili aldığı kararları uygulattırdığı, Turgut Reis İlköğretim Okulu'nu pilot okul seçerek restore ettirdiğini, bu okuldan çıkan malzemeleri köy okullarına gönderdiği, milli eğitim müdürü ve yardımcılarına dizüstü bilgisayar dağıttığı bildirildi.

 

MÜFETTİŞİN SAHTE OLDUĞUNU
BİZ ORTAYA ÇIKARDIK

Konuyla ilgili araştırmamızda adının Özlem Kural olduğunu öğrendiğimiz kadının sahte müfettiş olduğunu belirleyerek, 1 Ekim 2012 tarihli gazetemizin manşetinde  Film gibi olay başlığıyla kamuoyuna duyurduk.  Kamuoyunda şaşkınlıkla ve olamaz yorumlarıyla karşılanan haberimizi bir gün sonra Müfettiş Suskun başlığıyla sürdürürken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün haberimizi Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına sahte müfettişle ilgili suç duyurusu yaparak doğruladığını kamuoyuna aktardık.

 

KASITLI İHMAL Mİ VAR?
Bu süreç içinde, en son ulaştığımız belge ise akıllara durgunluk veriyor. Elimizdeki iki belgenin bir tanesi MEB Rehberlik ve Denetim Başkanlığının Zonguldak Valiliğine gönderdiği  11 Haziran 2012 tarihli resmi yazıda, Özlem Kural'ın bakanlığın müfettişi, müfettiş yardımcısı, denetmeni veya bir başka görevlisi olmadığını bildiriliyordu. İkinci belge de ise Bakanlıktan gelen yazı Zonguldak Valiliği tarafından 14 Haziran 2012 tarihinde Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderiliyor ve Özlem Kural'ın MEB'de müfettiş veya bir başka görevde olmadığı resmen bildirilerek tebliğ edildi. 

 

KARIŞIK İLİŞKİLER Mİ VAR?
14 Haziran 2012 tarihinde Kdz. Ereğli'ye Özlem Kural ile ilgili resmi bilgi ulaşmasına rağmen, Özlem Kural müfettiş gibi davranmaya, toplantılar düzenlemeye, 4+4+4 sistemiyle ilgili kararlar alıp uygulamaya, okullarda denetim yapmaya, pilot okul olarak Turgut Reis İlköğretim Okulu'nun seçip restore edileceğini tespit ediyor ve Temmuz 2012 tarihinde bakanlık adına keşif bedellerini de yazdığı İş Yapım Sözleşmesi imzalamaya devam etti.

 

KARANLIK NOKTALAR AYDINLATILMALI
Özlem Kural'ın müfettiş olmadığının gazetemizde haber olarak yayımlanmasının ardından MEB Müfettişleri Ankara'dan geldi ve ilçe müdürlüğü, okul müdürleri başta olmak üzere bir çok kişi ile görüşerek rapor yazarak Ankara'ya dönerken, Zonguldak MEB Müfettişleri Süreyya Aydın ile Şahin Bütüner gazetemizin haber merkezine geldiler. MEB il Müfettişleri, Müfettiş Suskun başlıklı haberde yayımladığımız Özlem Kural'ın okul müdürleriyle yaptığı toplantı tutanaklarının kaynağını öğrenmek istediler. Haber kaynağımızın gizli olduğunu belirttiğimiz bu müfettişler de ilçede bir çok kişi ve kurumla görüşerek rapor düzenlediler.

 

Kdz. Ereğli'de aylarca müfettiş rolüyle eğitim camiasını yöneten kişinin sahte müfettiş olduğunun MEB tarafından Zonguldak Valiliğine ve Zonguldak Valiliğinin de ilçeye bildirilmesine rağmen, Özlem Kural'ın müfettişliğe devam etmesine kim ya da kimler göz yumdu.

 

Kamuoyunu bu olayın perde arkasına merak ederken, devlet ciddiyetinin bu kadar hafife düşürülmesinin izahı da yapılamıyor.

 

1 EKİM 2012

3 EKİM 2012

4 EKİM 2012

9 EKİM 2012

15 EKİM 2012

20 KASIM 2012

21 KASIM 2012