Alkol ve Uyuşturucu Bağımlılığı İle Mücadele Derneği Başkanı Nejdet Özkan, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki panelde yaptığı konuşmada, 50 yıllık bir alkol bağımlısı olarak hayatı boyunca çok sıkıntılar çektiğini ve aynı sıkıntıları başkalarının da çekmemesi için mücadele ettiğini söyledi.

Bağımlılık sorununun ancak eğitimle çözülebileceğini ifade eden Özkan, "Alkol ve uyuşturucu illetine çocuklarımız bulaşmasın. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Bu illet bir kez insana bulaştığı zaman geri dönüşü çok zor oluyor. Alkolün tedavisi yok. İnsanlar sadece kendi iradeleri ile alkolü bırakabilir. Aile ile genç arasındaki ilişkinin sağlıklı olması, bireylerin daha sağlıklı gelişmesi demektir. Aile içi çatışmalar, aile içi sorunlar, aile bağlarının zayıf olması, aile içinde şiddet ve istismarın olması gençlerde madde kullanımı için önemli risk etkenidir." diye konuştu.

Hayat Aile Danışmanı Semra Merdivan da alkol ve uyuşturucuya başlamada birçok faktör olmasına karşın ailelerin çocuklarının ihtiyaçlarını bilmesi ve onlarla doğru iletişim kurmalarının önem arz ettiğine dikkat çekti. 

 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen panele İl Emniyet Müdür Yardımcısı Okan Çakıroğlu ile vatandaşlar katıldı. 

(A.A)