Geçtiğimiz  aylarda Kdz. Ereğli’de daha önce yapılanların dışında iki ayrı kök hücre kan bağış kampanyası  düzenlendi. Lösev destekli kampanyalardan ilki Atatürk Anıtı önünde, diğeri de Devlet Hastanesi bahçesinde gerçekleştirildi.  Kdz. Ereğli’nin eğitim camiası öğretmenlerinden Rasim Çetin’in kızı ve Murat Uzun’un eşi olan ve 5 yaşında bir çocuk sahibi Kimya Mühendisi  İrem Banu Uzun için aranan kök hücre 39 yaşındaki Alman vatandaşı bir erkekte  bulunabildi. Almanya’dan o kök hücre nihayet Türkiye’ye getirildi ve İrem Banu Uzun’a nakli İstanbul’da yapıldı. İrem Banu Uzun’un eşi Murat Uzun, bundan sonraki süreçle ilgili olarak herkesin duasına ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Bilindiği gibi İrem Banu Uzun’a  kulak rahatsızlığı için gittiği hastanede  “lösemi” teşhisi konulmuş ve önce Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesine ve oradan da hemen İstanbul’a sevk edilmişti İrem Banu Uzun, Eylül 2019’dan bu yana kök hücre nakli için “Bulduk!” haberini bekliyordu.

Türkiye’de aranan kan Almanya’da bulunduğunda ortaya şu soru çıktı. Aynı nüfusa  sahip Almanya’da 20 milyon donör var da, neden Türkiye’deki donör sayısı 800 bin? Şu anda ülkemizde yaklaşık 2 bin hasta kök hücre nakli umuduyla yaşama tutunmaya çalışırken,  vatandaşlar olarak kan ve kök hücre bağışı konusunda çok daha duyarlı olmamız gerektiği bir kez daha ortaya çıktı.

Haber: Eyüp Bektaş

İLGİLİ HABERLER:

http://www.ereglionder.com.tr/guncel/haydi-eregli-1-hayat-icin-10-dakikanizi-ayirin-mesaji-yerini-h83594.html?fbclid=IwAR0L1EbG6ZF3qQSX_iWuQNhCkObU-vKcEiXN-siIcl52xIjmFGk3Ahc2a8s

http://www.ereglionder.com.tr/guncel/kok-hucre-bagisi-icin-cagri-h83620.html?fbclid=IwAR23RcsNaTHhZ8CqZeFFfDSfS29GJ9H11OErziHGqja1ImVSe8IGXbJGv8U